Close sidebar
Close sidebar

Ordin de încetare a mandatului unui primar din Iasi, condamnat cu suspendare pentru fals intelectual! Vor fi organizate noi alegeri

Prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului PSD al comunei ieşene Şipote, Dorin Mircea Malii, urmând să fie organizate noi alegeri, după ce edilul a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru fals intelectual.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Prefectul Marian Grigoraş a declarat, vineri, că au fost analizate toate documentele primite de la instanţă şi în condiţiile în care sentinţa este definitivă s-a decis încetarea mandatului primarului comunei Şipote, Dorin Mircea Malii.

”Există şi un referat al secretarului comunei Şipote privind încetarea mandatului, conform prevederilor legale. Avem şi o comunicare din partea instanţei, precum că decizia de condamnare luată în cazul actualului primar este definitivă. Ca urmare, am semnat ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului primarulu i”, a spus Grigoraş.

El a afirmat că Prefectura a trimis o informare şi Guvernului cu privire la această decizie şi că în perioada următoare se va stabili data la care vor fi organizate noi alegeri pentru Primăria Şipote.

Până la organizarea unui nou scrutin, comuna va fi condusă de viceprimarul Constantin Puiu.



În 17 iunie, Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare pe Dorin Mircea Malii, pentru fals intelectual, după ce, în anul 2010, ar fi semnat, în calitate de viceprimar, mai multe documente false pentru obţinerea unui proiect cu finanţare europeană pentru comuna Şipote.

Proiectul viza înfiinţarea unui centru de cooperare transfrontalieră pentru dezolvarea afacerilor în domeniul artelor şi meşteşugurilor.


Prejudiciul calculat la acea dată a fost de 25.167 euro la bugetul Uniunii Europene şi 35.782 lei la bugetul naţional.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI