Close sidebar
Close sidebar

Ordinul de restrictie, un act care nu sperie pe nimeni. Oamenii legii au inregistrat sute de cazuri de recidiva anul trecut!

Avem doar in ultimul an peste 700 de situatii de recidiva in cazul violentei in familie. Din 3000 de cazuri raportate oamenilor legii, un sfert din agresori si-au atacat iar victimele, dupa ce aceaste au obtinut ordin de protectie. Cat valoreaza un astfel de act pentru siguranta bietelor victime, aflati acum!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Femeia din imagini a trecut ani la rand prin chinuri inimaginabile. A facut zeci de plangeri la Politie. Vocea i se stinge atunci cand povesteste despre bataile primite de la sotul ei.
Nu s-a gandit sa obtina insa un ordin de protectie. A ales sa paraseasca domiciliul. Putem sa spunem ca a fost un caz fericit caci nu la fel s-a intamplat in cazul femeii omorate de fostul sot in coaforul Perla, sau in cazul vanzatoarei de la un magazin de lux de pe Calea Victoriei, ucisa de fostul iubit.

Ministrul de interne sustine ca, acum, politistii nu pot sa actioneze decat in cazul in care ordinul este incalcat si atunci tot prin intermediul unei instante. Cu alte cuvinte, se pierde timp pretios intre institutii, in care se poate face de multe ori diferenta intre viata si moarte.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Asa cum de altfel s-a intamplat si in urma cu o luna in Iasi cand o alta femeie, angajata a unui coafor a fost ucisa de fostul sot in fata locului de munca. Situatia s-a repetat si in capitala, la sfasitul saptamanii trecute cand directoarea unei gradinite era injunghiata mortal tot de fostul sot.

Femeia obtinuse in instanta ordin de protectie impotriva barbatului. Dar nu a fost destul nici pentru ea...

Printre aceste cazuri se numara si cel din Cugir, cand un individ de 34 ani, cu ordin de restrictie in buzunar, si-a injunghiat concubina si pe tatal acesteia, cu toate ca n-ar fi avut dreptul sa apropie la mai putin de 100 de metri de ei.  Acesta este si motivul pentru care ministrul de interne solicita acum introducerea bratarilor de protectie.

In acest moment, daca se incalca ordinul de restrictie...

Asta in cazul in care nu comite o infractiune mai grava. Pana la schimbarea legii insa, mii de femei stau in fiecare moment cu teama ca agresorii le pot ataca. Cum se intampla de multe ori, nici ordinele de protectie nu le mai pot garanta nimic.

Magistratul sustine ca mai exista si alte masuri pentru a proteja victima de agresor.

Una dintre ele ar fi evacuarea individului din locuinta chiar daca este proprietarul casei sau chiar expulzarea din localitate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI