Se ştie despre ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie, pe 17 decembrie 1989, când se declanşaseră ostilităţile la Timişoara. “În timp ce Nicolae Ceauşescu a plecat în Iran, Elena Ceauşescu, rămasă la Bucureşti, a fost informată de Ion Coman de acest nou protest. S-au reluat confruntările în Timişoara Conform stenogramelor de la Procesul Timişoara, Elena Ceauşescu a făcut o criză de nervi şi a ordonat: „Trageţi cu tunul în Catedrală, să terminaţi odată cu ea!”, a dezvăluit Adevărul.

Ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie:" Armata a intervenit cu gaze lacrimogene şi focuri de armă"

“Iar luptele s-au reluat. Sorin Lea, unul dintre tinerii care fluturau un steag cu stema decupată a fost împuşcat mortal. În urma rafalei trase de forţele de represiune, au mai murit încă doi tineri, alţi patru au fost răniţi. Demonstranţii s-au împrăştiat, dar s-au reunit în zona Operei, unde Armata a intervenit cu gaze lacrimogene şi focuri de armă. La Timişoara soseşte şi Ilie Ceauşescu, care le-a cerut generalilor Victor Atanasie Stănculescu şi Ion Coman să înăbuşe cât mai rapid rebeliunea.”, s-a mai relatat despre tragicele evenimente.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie: "C adavrele celor ucişi urmau să fie transportate la Bucureşti"

S-a dezvăluit ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie. “Luptele au fost mai puţin sângeroase decât în 17. S-au înregistrat 8 morţi şi 23 de răniţi. În jurul orei 23, la sediul Miliţiei a sosit o autoizotermă de la Comtim.

Avea să fie trimisă la Spitalul Judeţean pentru a pune în aplicare „Operaţiuna Trandafirul”, prin care cadavrele celor ucişi urmau să fie transportate la Bucureşti, la Crematoriul Cenuşa”, s-a mai scris despre Revoluţia de la Timişoara.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si