Când e bine să stai la plajă, de fapt. Medicul Vlad Ciurea spune cum să te bronzezi sănătos
Pentru a ne proteja sănătatea, specialiștii recomandă să ne expunem la soare doar într-un anumit interval.
În plin sezon estival, oamenii se înghesuie să stea cât mai mult pe plajă, pentru a obține bronzul mult visat. Totuși, pentru a evita problemele de sănătate care pot să apară în urma expunerii prelungite la soare, este bine să respectăm indicațiile specialiștilor.
Citește și: Accident grav în Mureș! Șapte persoane rănite după ce trei mașini s-au ciocnit violent
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Numărul crescut al cazurilor de cancer de piele și efectele negative asupra sănătății neurologice sunt doar câteva dintre consecințele expunerii excesive la soare. Creierul intră într-un proces de suprasolicitare, determinând o stare de oboseală și disconfort similară cu cea resimțită după eforturi fizice intense sau intelectuale. Este foarte bine să ne bucurăm de mare și de soare, dar este important să ne protejăm. Recomand să ne plimbăm pe plajă în orele dimineții sau după-amiaza târziu, când intensitatea razelor solare este mai redusă”,
spune prof. dr. Vlad Ciurea.Printre problemele care pot să apară în urma expunerii prelungite la razele soarelui se numără și insolația. Pe parcursul verii, specialiștii recomandă hidratarea și protecția solară.
„Insolația poate avea consecințe serioase, inclusiv microhemoragii în creier, din cauza expunerii prelungite la temperaturi înalte și la soare intens”, precizează dr. Armand Frăsineanu, medic neurolog la Spitalul Colentina din Capitală, scrie csid.ro.
Citește și: România a spulberat Ucraina în primul meci de la Euro 2024. Conducem în Grupa E și avem șanse mari să ne calificăm în optimi