Close sidebar
Close sidebar

Organizația Mondială a Sănătății face noi recomandări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este părere că interdicțiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru călători nu sunt eficiente în “suprimarea propagării internaţionale” a SARS-CoV-2.

Madalina Grigore,

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ridicarea interdicțiilor de călătorie, iar dovada vaccinării în cazul călătoriilor să nu mai fie făcută.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Comitetul de Urgență al OMS a emis o serie de recomandări având în vedere că noul val pandemic de COVID-19, cauzat de varianta Omicron a dus la restricţii în Europa, inclusiv pentru cei vaccinaţi, în Italia sau în Austria. Principalele recomandări fac referire la călătoriile internaționale. Acestea au fost stabilite pe 13 ianuarie și publicate pe 19 ianuarie.

Citeste si: Țara fără niciun caz Covid în pandemie, îmbolnăvită de primul zbor internațional

Ridicarea restricțiilor 

Printre principalele recomandări, OMS propune „ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”. Măsurile care au legătură cu călătoriile: măști, testare, izolare, carantină sau vaccinare trebuie să nu fie puse ca o povară financiară în spatele celor care călătoresc, ci ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor.

Țări precum Australia sau Noua Zeelandă sunt închise pentru turiști în acest moment, în timp ce SUA și Finlanda nu permit accesul turiștilor nevaccinați.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citeste si: România ar putea să se confrunte cu 70.000 de cazuri zilnice

Călătorii fără dovada vaccinării

OMS a mai propus să nu fie cerute călătorilor care merg în alte țări dovezile de vaccinare, această măsură fiind în opinia specialiștilor Organizației una excesivă, mai ales având în vedere accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva Covid-19.

Din puctul lor de vedere, statele ar trebui să aibă o abordare care să se bazeze pe riscuri, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, prin ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina. 

Comitetul OMS, prezidat de francezul Didier Houssin, a făcut modificări și asupra uneia dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare în lume. Aceștia invită comunitatea internaţională să facă demersuri astfel încât 70% din populația tuturor țărilor să fie vaccinată până la începutul lunii iulie 2022.

De asemenea, au propus ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie inclusă în serviciile de sănătate de rutină.

Citeste si: VIDEO- Alexandru Rafila: „Certificatul verde expiră de la 1 februarie pentru cei care nu şi-au făcut doza booster de vaccin anti-Covid”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI