Close sidebar
Close sidebar

Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Ostropel de pui. Pentru zilele în care îți e dor de copilarie și de gustul mânării făcute cu drag de bunica, poți opta pentru o rețetă delicioasă de ostropel de pui.

K.B.,

Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ostropel de pui. Este un preparat tradițional românesc care nu necesită un timp prea mare de pregătire și nici efort. Pentru ca preparatul să iasă ca la carte, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi. Este un preparat unic ce nu se aseamănă cu nicio altă mâncare de pe glob. Pentru a pregăti ostropelul de pui avem nevoie de mai multe pulpe de pui, în funcţie de numărul de porţii pe care vrem să le pregătim, roşii sau suc de roşii, usturoi, ceapă, ulei, pătrunjel, sare şi piper.

Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Citeste si: Halucinant! Și-a batjocorit fiica în casa donată de Gigi Becali
Citeste si: Familia Alexandrei Măceşanu, o nouă plângere penală în cazul Caracal: ”Este revoltător și ilegal!”

Ostropel de pui. Ingrediente:

-Cinci pulpe de pui cu os;
-Un kilogram de roşii coapte bine;
-Ceapă-două bucăţi;
-O căpăţână de usturoi;
-Sare şi piper, după gust;
-Foi de dafin, cimbru;
-Ulei-100 de mililitri;
-Pătrunjel.

Ostropel de pui. Secretul unui preparat delicios: ordinea corectă în care adăugăm ingredientele

Citeste si: Cum a câştigat Adelina Pestriţu primii săi bani! Vedeta era studentă şi a fost premiată de Cătălin Măruţă! FOTO

Citeste si: O tânără de 16 ani din Vâlcea s-a aruncat de la etajul 4

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Primul pas este să curăţăm şi să tocăm mărunt ceapa, pe care o vom prăji apoi în ulei la foc moderat. Când ceapa dă semne că începe să se caramelizeze, adăugăm usturoiul tăiat rondele. Peste acestea adăugăm pulpele de pui tăiate în două, punem puţină sare şi piper, după gust, apoi foile de dafin.

Pulpele de pui le vom lăsa să se prăjească cu celelalte ingrediente la foc moderat timp de 15-20 de minute. Vom pune apoi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe, amestecând continuu ingredientele pentru a se crea sosul atât de cunoscut al ostropelului. Dacă roşiile pe care le folosim nu sunt foarte zemoase, putem adăuga un pahar de apă, dar numai dacă apreciem că este absolut necesar. ”După ce am adăugat şi roşiile, vom lăsa ingredientele la foc moderat timp de 25-30 de minute, astfel încât să se lege sosul şi să se pătrundă carnea”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine. Putem pune un capac peste recipientul în care gătim ostropelul pentru a reduce din timpul de preparare, iar după ce închidem focul, vom adăuga pătrunjelul tocat mărunt.

Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Ostropel de pui. Mămăliga nu trebuie să lipsească de lingă acest preparat tradișional românesc. O puteți pregăti în paralel pentru a se servi lângă o porție de ostropel de pui.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI