Șobolanii și șoarecii reprezintă o amenințare nu doar pentru grânele din hambare, pentru sănătatea întregii familii, a animalelor, ci și pentru integritatea și buna funcționare a diverselor utilaje și cabluri din ogradă. Din acest motiv, gospodarii se văd nevoiți să apeleze la diverse metode de combatere a rozătoarelor. Una dintre aceste metode este folosirea substanțelor cunoscute generic sub denumirea de ” otrava sobolani ”.  

Otrava pentru șobolani expiră?

La fel ca orice alt produs, și substanțele de combatere a rozătoarelor au termen de valabilitate. Înainte de folosire, citește cu atenție prospectul înscris pe pachetul de otravă pentru șobolani și respectă întocmai indicațiile producătorului.  Fiecare pachet de raticid are înscris pe el modul în care poate fi folosit, timpul de acțiune, valabilitatea și măsurile de siguranță care trebuie întreprinse în caz de intoxicație. Totodată, pe ambalaj ar trebui să fie înscris termenul de valabilitate de la deschidere și modul de păstrare a substanței, în cazul în care aceasta nu este folosită integral.

Ce se întâmplă în cazul în care folosești otravă pentru șobolani expirată?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În mod obișnuit, produsele expirate au efecte negative asupra consumatorului, așa că ai fi tentat să crezi că, odată expirate, raticidele își cresc eficiența. Însă, dacă acest lucru ar fi adevărat, atunci aceste substanțe nu ar mai avea termen de valabilitate și ar fi cu atât mai bune cu cât ar fi mai vechi. Însă substanțele expirate de combatere a rozătoarelor au un efect scăzut și, cu cât perioada de valabilitate a fost depășită de mai multă vreme, cu atât devin mai ineficiente.

Șobolanii, un adevărat pericol pentru sănătatea umană 

Tipuri de otravă pentru șobolani, cu rezultate maxime

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cu toate că sunt neplăcuți vederii și provoacă o mulțime de stricăciuni, reprezentând un adevărat pericol pentru sănătatea umană, șobolanii au un sistem de protecție foarte interesant. Se spune că, atunci când văd o sursă de hrană ”diferită”, șobolanii îl trimit pe cel mai bătrân sau pe cel mai bolnav să o testeze. Din acest motiv, este de preferat să alegi momeli cu acțiune după o anumită perioadă de la ingestie, astfel încât să nu creeze suspiciuni printre membrii coloniei de șobolani și să fii sigur că vei face o deratizare completă.

Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de raticide:

  • substanțe cu efect anticoagulant – reprezintă un tip de otravă ce provoacă moartea rozătoarelor, în urma ingerării. Acestea trebuie folosite cu atenție, întrucât șoarecii și șobolanii nu vor muri instant. În cazul în care alegi să folosești acest tip de momeli, trebuie să ai grijă să plasezi capcanele în locuri în care nu ajung copiii sau animalele domestice;
  • raticide anticoagulante cu gust amar – sunt eficiente, iar gustul amar funcționează ca o barieră de protecție împotriva consumului accidental de către om sau de către animalele de casă;
  • statie de intoxicare – este o soluție versatilă, care poate fi adaptată oricărui tip de momeală (pastă, pulbere sau parafinată).
    Stația de intoxicare poate fi amplasată atât pentru combaterea rozătoarelor din interiorul, cât și din exteriorul clădirilor.

Comandă raticide din gama Plantmaster, pentru combaterea rozătoarelor, și scapă de probleme! Ține-ți bunurile, culturile, animalele și familia în siguranță!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si