In articol:
Cât se fierb ouăle. Pentru început, iată câteva greșeli frecvente pe care le fac gospodinele când fierb ouă:
Nu aduce apa la fierbere înainte de a adăuga ouăle. Ți se vor crăpa instant!
Citeste si: Salata boeuf de Paște. Aceasta este rețeta corectă! Ani la rând, mulți au preparat-o greșit
Nu fierbeţi ouăle! Asta va duce la înverzirea gălbenuşului.
Cât se fierb ouăle. Greșeala frecventă:
Puneţi ouăle într-un vas suficient de încăpător încât acestea să stea într-un singur strat. Să nu fie unul peste altul. Adăugaţi suficientă apă încât să le acoperiţi.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Citeste si: Cum se vopsesc ouăle. Greșeala pe care o fac mulți an de an
Cât se fierb ouăle. Puneţi apa la fiert şi de îndată ce apar bule pe marginea apei şi ouăle se mişcă uşor, opriţi focul, acoperiţi cratiţa şi cronometraţi.
Ou fiert moale- 3 minute
Gălbenuşul oului este un lichid gros; albuşul este în cea mai mare parte solid, cu unele zone moi în apropiere de centru.
Citeste si: Drob de miel. Rețeta veche a lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care îi dă tot gustul!
Ou fiert-mediu- 12 minute
Albuşul este ferm, dar nu uscat, iar gălbenuşul nu este umed, dar nici complet uscat.
Ou fiert tare- 15 minute
Gălbenuşul nu este deloc umed, iar albuşul este ferm peste tot, fără a avea consistenţă de cauciuc.