Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ouă transformate în opere de artă

Decorate și chiar sculptate, zeci de ouă au fost transformate în adevărate opere de artă de o sibiancă pasionată de frumos. Acum, piesele unicat pot fi admirate în cadrul unei expoziții care deja se bucură de succes. Expoziția poate fi vizitată până pe 11 iulie la Sinagoga Mare din Sibiu.

Redactia Stirile Kanal D,

Ouă transformate în opere de artă

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Decorate cu flori, perle, pietre sau fel de fel de motive inspirate din natură, cojile de ouă au fost transformate în adevărate opere de artă. Sunt creațiile Cristinei Niță care a reușit să decoreze sau să sculpeze coji de ouă de găină și de gâscă.

Citește și: VIDEO- Fântâna artistică din Timișoara devine virală/ Arta urbană a fost înlocuită cu gresie

Cristina Niță, artist plastic: „Trebuie foarte multă răbdare, trebuie foarte multă finețe pentru că sunt foarte fragile. Acesta, de exemplu, nu este gravat, este doar decorat. Este un ou de gâscă cu aplicații dintr-o pastă specială. Două săptămâni a durat pentru că fiecare mulaj trebuie făcut pe mărimea oului, nu se potrivește pe altul, trebuie pus umed.”

Cu multă răbdare și măiestrie, Cristina Niță a reușit să creeze opere de artă inedite.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cristina Niță, artist plastic: „Este un ou de gâscă, care este decupat. A fost desenat cu modelul respectiv, iar încet-încet, timp de o săptămână, am făcut la el pentru că trebuie să decupezi tot brut, trebuie finisat. Este o pieliță dedesubt care trebuie luată, trebuie vopsit, uscat, e o procedură întreaga. Ăsta a durat două săptămâni să-l creez.”

Fiecare exponat din ouă este unic.

Cristina Niță, artist plastic: „Acestea sunt tot ouă de gâscă. Acesta este decorat cu cristale și cu perle. Vopsitul durează 3-4 zile pentru că necesită foarte multe straturi ca să iasă fin, un lac deasupra după care vin decorațiunile lipite. Cu lupa și cu pensula se lucrează pentru ca alinierile acestea trebuie să fie perfecte toate.

Vizitatorii au fost încântați de aceste creații.

„Mi se pare pentru mine unicat. Nu am mai văzut asemenea lucru și foarte migălos lucrate. Coaja de ouă este foarte casantă, imediat o strângi un pic și trebuie și o anumită calitate să aibă.”, transmite un vizitator.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 11 iulie la Sinagoga Mare din Sibiu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI