In articol:
- Ouă umplute. Ingrediente
- Ouă umplute. Mod de preparare
- Ouă umplute. Ce beneficii au ouăle pentru organism
Ouă umplute. Ingrediente
- 8 ouă
- 25 g unt
- 3-4 ficăţei de pasăre
- 10-12 măsline verzi
- 1 lingurită muştar
- pătrunjel
- sare
- piper
- măsline verzi şi negre.
Citeste si: Friptura de miel. Cum să pregăteşti carnea de miel ca să nu miroasă. Secretul bucătarilor
Ouă umplute. Mod de preparare
Într-o oală cu apă şi un praf de sare, se pun la fiert opt ouă, care, după zece minute, se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se curăţă de coajă.
Citeste si: Cozonac pufos. Secretele marilor bucătari pentru a obține cozonacul perfect
Ouă umplute. Se adaugă ficăţeii fierţi şi măslinele verzi tăiate cubuleţe. După gust, se adaugă sare, piper, muştar şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Citeste si: Greseli pe care le faci cand gatesti varza
Ouă umplute. Ce beneficii au ouăle pentru organism
Consumul de ouă îmbunătățește vederea: oul conține luteină și zeaxantină – două proteine care ajută în menținerea sănătății ochiului și în prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Ouă umplute. Totodată, oul previne bolile de inimă și ateroscleroza deoarece este bogat în colesterol bun, oul asigură o parte din grăsimile bune necesare menținerii sănătății inimii și a vaselor. Alături de alimentele bogate în acizi grași omega (ca peștele, fructele oleaginoase, uleiurile extravirgine, mango, avocado etc.), oul completează necesarul lipidic și intervine în prevenția hipertensiunii arteriale, bolilor nervoase, dementelor, infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.
Citeste si: Rețeță ciorbă de perișoare. Secretul care o face extrem de gustoasă
Ouă umplute. Consumul de ouă ajută și la creșterea nivelului imunitar precum și la sănătatea osoasă deoarece conține vitamina D , care se absorabe ușor în organismul nostru și poate fi utilizată de sistemul endocrin, osos și nu numai. Nu în ultimul rând, oul, este foarte important pentru creier.
Prin proteinele de bună calitate oul este util în procesele de memorare, previne dementele prin vitamineleșsi substantele conținute, contribuie la un aport adecvat de nutrienți pentru celulele creierului și totodată, previne accidentele vasculare cerebrale prin conținutul ridicat de colesterol bun și prin prevenirea aterosclerozei.