Ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos. Bărbații sărbătoresc prima oară sărbătoarea Ignatului, iar bucătăresele robotesc pentru masa festivă de Crăciun. Iată trei rețete delicioase pentru a-ți umple aperitivul cu faimoasele ouă umplute.

Reţetă ouă umplute cu maioneză

Avem nevoie de: 6 ouă fierte; 1/4 ceașcă de maioneză; 2 lingurițe de ceapă tocată mărunt; boia de ardei dulce sau iute, după preferințe; feliuțe subțiri de ridichii sau de măsline pentru decor; sare.

Începe prepararea, într-un bol, amestecăm cu o furculiță cele șase gălbenușuri fierte cu maioneză. După ce se obține o pastă, adăugăm și puțină sare. Continuăm să amestecăm și adăugăm pe parcurs ceapa tocată mărunt, apoi amestecăm și iar amestecăm. Cu ajutorul unei lingurițe, umple jumătățile de ou cu pasta obținută. Presară boia și ornează cu feliuțe de ridichi sau de măsline.

Citeste si: Toba de casa. Reteta traditionala din caietul bunicii

Reţetă ouă umplute cu brânză și smântână

Ingrediente: 8 ouă fierte; 100 g brânză rasă; 2 linguri smântână proaspătă; o ceapă tăiată mărunt; câteva frunze de pătrunjel proaspăt; sare și piper.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Reţetă ouă umplute pentru masa de crăciun
Top trei rețete de ouă umplute.[Sursa foto: google]

Cum se prepară ouăle umplute pentru masa de Crăciun -  Amestecăm, într-un bol, gălbenușurile fierte alături de ceapa tocată, brânza rasă, smântâna, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Apoi, umplem jumătățile de ouă cu această compoziție. Introducem ouăle la cuptor pentru 2-3 minute, la foc potrivit, pentru a se rumeni puțin. Pot fi servite pe frunze de salată. Vor da culoare mesei fetive de Crăciun.

Citeste si: Meniu de Revelion. 10 feluri de mâncare care îți aduc noroc în 2021

Reţetă ouă umplute cu unt și cu usturoi

Ingrediente necesare: 12 ouă; 100 g unt; o legătură de pătrunjel proaspăt; 4 căței de usturoi; 3-4 linguri de smântână; sare și piper.

Mod de preparare pentru reţeţa de ouă umplute cu unt- Tocăm usturoiul și îl amestecăm cu pătrunjelul și cu gălbenușurile. Apoi, adăugăm smântâna, sarea și piperul. Pasul următor este să umplem jumătățile de ou fiert cu pasta obținută. Topim untul și îl turnăm peste jumătățile de ou umplute. La sfârșit, se așază ouăle umplute într-un vas și îl introducem în cuptorul preîncălzit. Timp de 10 minute lăsăm ouăle acolo, la foc mediu.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cu asemenea preparate îi veți da peste cap pe invitații sosiți la masa festivă de sărbători. Poftă bună și sărbători fericite!!!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si