Meniu de Revelion. 10 feluri de mâncare care îți aduc noroc în 2021
Noaptea de 31 decembrie este noaptea specială care face trecerea dintre ani. Aceasta are o semnificație aparte pentru noi toți, noaptea de Revelion este deosebită și datorită preparatelor culinare servite în orice colț al lumii. De-a lungul timpului au existat multe superstiții și obiceiuri prilejuite de această trecere, atât legate de diverse activități, cât și de mâncare.
Author: Alina Raducu luni 23 noiembrie 2020 , 18:57
Astfel, pentru ca petrecerea să fie cu adevărat reușită, masa festivă dintre ani trebuie să conțină preparate, nu doar gustoase, dar care să ne aducă noroc în noul an.
Pentru crearea unui meniu norocos în noaptea de Revelion e bine să includem alimente precum: struguri, pește, carne de porc și leguminoase.
1. Pește
În tradiţia românească se spune că peştele nu trebuie să lipsească din meniul petrecerii dintre ani.
Ar avea darul de a aduce noroc şi bunăstare în case.
Solzii peștelui se aseamănă cu banii iar faptul că peștii se găsesc în bancuri simbolizează de asemenea ideea de abundență. Pe lângă partea simbolistică, peștele își revendică un loc de vârf în alimentația noastră, prin numeroasele beneficii nutriționale. Peștele gras (somonul și tonul) reprezintă sursă foarte bună de uleiuri esențiale Omega 3. Peștele mai slab este o sursă de fibre.
2. Struguri albi
Simbolul belşugului, strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.
3. Legume verzi
Printre alimentele norocoase din noaptea de Revelion se numără și leguminoasele (fasole, linte, mazăre, soia, năut).
Sunt pline de nutrienți și au puține calorii, iar cu puțina inspirație. Putem face din rețetele bazate pe leguminoase adevărate delicii culinare. Se pot găti în diverse moduri: supe, iahnie, piure, chiftele sau se pot adăuga în salate.
Prezența porcului pe masa de Revelion este deja o obișnuință. Porcul înseamnă prosperitate, nu degeaba majoritatea pușculițelor au formă de purceluși. Preparatele din carne de porc sunt numeroase, însă friptura pare a fi favorita românilor.
5. Pastele şi cerealele
Considerate simboluri ale unei vieţi lungi şi abundente, pastele şi cerealele nu ar trebui evitate în noaptea dintre ani.
6. Fasole, mazăre şi linte
Legumele în formă de boabe simbolizează şi ele belşugul, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion.
7. Carne de curcan
La masa de Revelion nu este recomandată carnea de pui, fiind considerată un simbol al sărăciei. Aceasta poate fi înlocuită, însă, cu carnea de curcan, considerat singura pasăre aducătoare de noroc. 8. Rodiile şi smochinele Printre fructele care ar trebui mâncate în noaptea dintre ani se mai numără rodiile şi smochinele. Acestea simbolizează fertilitate şi prosperitate.
Carnea de gâscă, te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, aşa cum face gâsca.
10. Şampania
La cumpăna dintre ani, paharul de şampanie nu trebuie să lipsească, considerându-se că astfel vor fi îndeplinite dorinţele, iar noul an va fi unul îmbelşugat.