Ouă umplute. La ouă umplute putem apela oricând, fie că vrem o masă festivă, fie că vrem pur și simplu o masă veselă și frumos decorată în familie. Noi v-am pregătit 3 rețete de ouă umplute  pe care trebuie să le încercați neapărat!

Ouă umplute cu ficăței de pui

Ingrediente

6 ouă;

150 g ficăței de pui;

30 g unt;

sucul de la o lămâie;

Citeste si: Prognoza meteo pentru Paște. Vezi cum va fi vremea de Sărbători

sare;

salată verde;

pătrunjel tocat.

Mod de preparare

Ouăle se fierb tari, se taie în jumătate pe orizontală și se scot gălbenușurile. Ficățeii se fierb și ei, se scurg de zeamă și se pasează. Se amestecă cu gălbenușurile, pătrunjelul tocat, untul și sarea și se umplu jumătățile de ouă cu această compoziție. Se ornează cu frunze de salată verde.

Ouă umplute cu iaurt și cașcaval  

Ingrediente

20 ouă;

3 cutii iaurt;

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Coiful de aur de la Coțofenești a fost găsit acum aproape 100 de ani de copii care pășteau vacile și a ajuns adăpătoare pentru găini- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

400 g maioneză;

6 linguri caşcaval dat prin răzătoarea mică;

5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt;

3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel; sare, piper.

Citeste si: Paște cu temperaturi de vară

Mod de preparare:

Se fierb ouăle. După ce s-au răcit şi decojit, se taie în jumătăţi pe lungime. Gălbenuşurile se pasează şi se amestecă cu caşcavalul, castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt, maioneza atât cât trebuie (compoziţia să nu fie prea fluidă, încât să curgă de pe ou), se mai pune sare şi piper după gust. Se umplu jumătăţile de ouă cu această compoziţie, se pun într-un vas, iar deasupra se toarnă sosul preparat din maioneza rămasă, iaurtul şi verdeaţă tocată mărunt.

Ouă umplute cu ciuperci

Ingrediente

6 ouă;

200 g ciuperci din conservă;

o ceapă verde (tocăm doar puţin din partea verde);

o lingură mare cu unt; câteva fire de pătrunjel verde;

Citeste si: Procesul de divorț dintre Alina Sorescu și fostul soț a ajuns la final! Lucrurile șocante pe care artista le dezvăluie: „M-a amenințat cu divorțul ani la rând. A pozat în ceea ce el nu a fost vreodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Alina Sorescu, primele declarații după ce a divorțat oficial de Alexandru Ciucu. Ce umilințe a avut de îndurat în timpul mariajului ei cu creatorul de modă- radioimpuls.ro

Citeste si: ÎCCJ schimbă regulile pentru şoferi: consumul de droguri la volan nu mai înseamnă automat infracțiune- antena3.ro

Citeste si: Programul supermarketurilor de Paşte 2022: Ce orar de funcţionare au magazinele în Vinerea Mare, Sâmbăta Mare şi în prima zi şi a doua zi de Paşte?

caşcaval ras;

două linguri maioneză;

sare, piper;

un căţel usturoi;

o lingură unt pentru prăjit.

Mod de preparare

Fierbem ouăle astfel încât să fie tari. Le lăsăm să răcească. În acest timp călim ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care am călit puţin un căţel de usturoi înainte (doar cât să dea puţină aroma uleiului). Lăsăm ciupercile să se răcească, apoi le amestecăm cu gălbenuşurile ouălelor pe care le-am curăţat de coajă şi le-am tăiat pe lungime, puţină ceapă verde tocată, o lingura unt, caşcaval ras, maioneză, sare, piper. Frecăm bine compoziţia până se omogezizează. Umplem ouăle, apoi le decorăm cu maioneză şi frunze de pătrunjel. Le punem la frigider câteva ore înainte să servim.
Citeste si: Drob de ciuperci: Reţetă de Paşte 2022 pentru vegani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si