Drob de ciuperci. Ciupercile comestibile sunt o sursă importantă de proteine cu 18 aminoacizi( 2,7-5%), hidraţi de carbon( 3,5-10%), săruri minerale de K, Mg, P, Ca, Cu, Fe, Zn, Mn, Se, vitamine mai ales cele din grupa B: B 1, B 2, B 3, B5, B6, B 12, vit. C, D, E, acid folic, sunt sărace în grăsimi (1-2,2%) dar acestea sunt numai sub formă nesaturată şi combinată (agaricine, lecitine, ergosterine, fosfatide).

Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel

Ciupercile conţin puţin sodiu, nu conţin colesterol iar prezenţa glicogenului în ciuperci, care e caracteristic regnului animal, face ca acestea să fie numite “carne vegetală”.

Din totalul de substanţă uscată din ciuperci, proteinele reprezintă în medie 23%, iar din 104 elemente cunoscute, ciupercile conţin 50. Structura proteinelor din ciuperci este asemănătoare cu cea din caseina laptelui, albumina din ou şi gliadina din grâu.

Drob cu ciuperci-rețetă

Ingrediente:

500 gr. ciuperci champignon curățate și tăiate
3-4 fire de ceapă verde, tăiate mărunt
1 ardei kapia sau 1 gras roșu tăiat în bucăți mai mici
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar tocate mărunt
3-4 linguri de pesmet
ulei de măsline
sare și piper 

Mod de preparare:

Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie și sotează ciupercile până se evaporă toată apa, apoi scoate ciupercile într-un bol.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În aceeași tigaie mai adaugă puțin ulei de măsline și călește partea albă de la firele de ceapă verde pe care le-ai tăiat+ ardeiul kapia tăiat cubulețe. După ce s-au călit, scoate-le din tigaie și pune-le în același bol peste ciuperci. 

Citeste si: Rețete de droburi pentru Paște

Adaugă și restul ingredientelor în bol: partea verde de la ceapă, pesmetul, pătrunjelul și mărarul. Condimentează cu sare și piper după gust, apoi amestecă bine toată compoziția.

Într-o tavă de chec pune o foaie de copt, unge-o cu puțin ulei de măsline și adaugă compoziția de drob în tavă. 

Bagă drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 minute, până se rumenește frumos deasupra. Lasă să se răcească vreo 20-30 minute, apoi taie drobul cu ciuperci în felii.

Citeste si: Reţetă de drob de pui: Secretul unei reţete reuşite. Ce trebuie să faci ca să nu se sfărâme

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si