In articol:
- Ouă umplute cu ficăței de pui
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Ouă umplute cu iaurt și cașcaval
- Ingrediente
- Mod de preparare:
- Ouă umplute cu ciuperci
- Ingrediente
- Mod de preparare
Ouă umplute cu ficăței de pui
Ingrediente
6 ouă;
150 g ficăței de pui;
sucul de la o lămâie;
Citeste si: Prognoza meteo pentru Paște. Vezi cum va fi vremea de Sărbători
sare;
salată verde;
pătrunjel tocat.
Mod de preparare
Ouăle se fierb tari, se taie în jumătate pe orizontală și se scot gălbenușurile. Ficățeii se fierb și ei, se scurg de zeamă și se pasează.
Ouă umplute cu iaurt și cașcaval
Ingrediente
20 ouă;
3 cutii iaurt;
400 g maioneză;
6 linguri caşcaval dat prin răzătoarea mică;
5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt;
3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel; sare, piper.
Mod de preparare:
Se fierb ouăle. După ce s-au răcit şi decojit, se taie în jumătăţi pe lungime. Gălbenuşurile se pasează şi se amestecă cu caşcavalul, castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt, maioneza atât cât trebuie (compoziţia să nu fie prea fluidă, încât să curgă de pe ou), se mai pune sare şi piper după gust. Se umplu jumătăţile de ouă cu această compoziţie, se pun într-un vas, iar deasupra se toarnă sosul preparat din maioneza rămasă, iaurtul şi verdeaţă tocată mărunt.
Ouă umplute cu ciuperci
Ingrediente
6 ouă;
200 g ciuperci din conservă;
o ceapă verde (tocăm doar puţin din partea verde);
o lingură mare cu unt; câteva fire de pătrunjel verde;
caşcaval ras;
două linguri maioneză;
sare, piper;
un căţel usturoi;
o lingură unt pentru prăjit.
Mod de preparare
Fierbem ouăle astfel încât să fie tari. Le lăsăm să răcească. În acest timp călim ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care am călit puţin un căţel de usturoi înainte (doar cât să dea puţină aroma uleiului). Lăsăm ciupercile să se răcească, apoi le amestecăm cu gălbenuşurile ouălelor pe care le-am curăţat de coajă şi le-am tăiat pe lungime, puţină ceapă verde tocată, o lingura unt, caşcaval ras, maioneză, sare, piper. Frecăm bine compoziţia până se omogezizează. Umplem ouăle, apoi le decorăm cu maioneză şi frunze de pătrunjel. Le punem la frigider câteva ore înainte să servim.
Citeste si: Drob de ciuperci: Reţetă de Paşte 2022 pentru vegani