Am dus specialiștilor două pâini. Cea mai ieftină franzelă de pe piață, la un preț de 1 leu 50, și o pâine de 3 lei de la brutărie. La prima vedere, cea ieftină nu arată prea bine.

Nici măcar prețul nu mai este un indicator al calității pâinii

Alexandru Ciric, director general Institutul de Cercetare Alimentară: "Și pâinea poate fi falsificată.

Se pot adăuga aditivi, care ar menține-o proaspătă. Se pot adăuga și alte substanțe, ingrediente, care ar putea fi mai ieftine decât făina."

Nu ne putem da seama de cât de toxică este o pâine până nu o tăiem.

Citeste si: O fostă polițistă riscă să ajungă în spatele gratiilor. Femeia a ajuns virală pe rețelele de socializare după ce a făcut declarații șocante

Nici măcar prețul nu mai este etalon al calității, spun specialiștii. În primul rând, ar trebui să cumpărăm pâine ambalată. Importantă este și greutatea franzelei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 28 iulie 2022. Cum evoluează moneda euro?

Alexandru Ciric, director general Institutul de Cercetare Alimentară: "O pâine foarte ușoară înseamnă că porii sunt foarte mari și cumpărăm aer. Riscul alimentar transmis prin pâinea neambalată este destul de mare, să ne uităm la cât de ușoară este pâinea raportată la volumul ei."

Pâinea s-a scumpit cu 20% față de anul trecut

Așa se face că, potrivit experților, o pâine curată costă cel puțin 8 lei. Mult prea mult decât își permit oamenii de rând care abia fac față scumpirilor în lanț.

Citeste si: Exagerat cât au ajuns să coste patru mici în țara noastră. Au loc cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani

Pâinea se află în topul alimentelor care s-au scumpit. Prețul este cu peste 20% mai mare față de anul trecut.

"Nu mai există franzela la 1 leu! S-a făcut 1 leu 70."

"Enorm, enorm, noi care avem grâu românesc, nu mă așteptam la așa ceva."

În această brutărie, se vând aproximativ 300 de franzele la 1 leu 50 pe zi.

Citeste si: Care sunt plitele în tendințe în 2022?

"Sunt căutate în funcție de preț. Au crescut costurile. Noi încercăm să rezistăm, ne menținem pe linia de plutire."

Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană. În medie, un român mânăncă 82 de kilograme de pâine pe an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si