Criza mondială se resimte în fiecare țară, mai mult sau mai puțin. Din cauza războiului și a pandemiei, omenirea se confruntă cu creșteri de preț greu de suportat. Cele mai mari probleme sunt scumpirea energiei și a facturilor. Astfel că distribuitorii sunt nevoiți să își crească și ei prețurile produselor pe care le creează, pentru a face față crizei.

Citește si: Începe economia la curent: Iluminatul exterior al Casei Poporului, redus cu 50 la sută

Oamenii se plâng de creșterile uriașe de preț ale alimentelor de bază, precum făina și uleiul, însă mai ales al pâinii. Europenii au motive reale de supărare pentru că pâinea ar putea ajunge să coste chiar și 50 de lei.

Prețuri uriașe în întreaga Europă

Pentru a rezista în fața crizei și pentru a nu ajunge la faliment, locuitorii din Germania care au afaceri cu pâine ar putea lua măsuri serioase în ceea ce privește prețul produsului. Acest lucru i-ar putea dezamăgi pe mulți consumatori de pâine din Germania.

Citește si: Românii vor plăti impozite de patru ori mai mari pentru locuințe

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Din cauza facturilor uriașe pe care le plătesc la energie, brutarii sunt nevoiți să crească prețul unei pâini la 50 de lei, fapt care i-ar deranja pe majoritatea oamenilor care consumă regulat acest produs. Pentru că acest lucru înseamnă ca oamenii să scoată mai mulți bani din buzunar pentru o singură pâine, afacerile brutarilor pot fi afectate în mod real.

Citește si: Prețuri uriașe la brânzeturi

Brutarii iau măsuri ca afacerile lor să nu fie afectate, astfel că protestează împotriva creșterii prețurilor la facturile de energie, care au devenit uriașe și greu de plătit. De exemplu, Eckehard Vatter, patronul unui lanț de brutării, este nevoit să achite lunar suma de 75.000 euro pentru facturile la gaz, prețul de dinainte de scumpire fiind de aproximativ 5.800 de euro.

Citește si: Preț benzină și motorină luni, 19 septembrie 2022: Vești bune pentru șoferi! Prețuri mai mici la carburanți, la început de săptămână

Produsul finit nu se poate realiza fără utilizarea cuptoarelor, care sunt la rândul lor consumatoare de gaz, așadar brutarii sunt nevoiți să crească prețul produselor. Din acest motiv, o pâine ar putea să ajungă să coste chiar și 50 de lei, în timp ce prețul pentru o chiflă ar putea să ajungă la 25 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si