În plin război dintre Rusia și Ucraina, pâinea s-a scumpit din nou. Chiar dacă România este unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din Europa, pâinea se scumpeşte pe zi ce trece. De astăzi, românii vor plăti mai mult pentru o franzelă pentru că mai multe brutării din țară au mărit prețul.

Citeste si: VIDEO- Preţ carne miel 2022: Veşti proaste înainte de Paşte!

Franzela simplă, de 300 de grame, unul dintre cele mai consumate alimente, a ajuns să coste acum cel puţin doi lei. La unele brutării, în pieţe sau în magazine, este chiar şi mai scumpă.

Ultima oară, pâinea s-a scumpit în ultimele zile din 2021. Atunci creșterea venea de la prețul grâului care ar fi explodat pe bursele internaționale. Acum, producătorii de pâine și produse de panificație din România resimt acea scumpire.

De ce s-a scumpit pâinea iar?!

Autoritățile au transmis, în urmă cu doar câteva zile, că invazia Rusiei în Ucraina, care este una dintre cele mai mari producătoare de grâu din lume, a dus prețurile grâului la maximele ultimilor 14 ani. Acum scumpirea este resimțită de și de consumatorii de pâine.

pâinea și mai scumpă de azi

Cât costă o pâine în România?!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Din cauza noului val de scumpiri va crește prețul cafelei

Războiul dintre cele două țări a împiedicat grav comerțul din porturile Mării Negre, ducând la creșterea prețurilor de referință la grâu la bursa din Chicago cu 40% și amplificând mai mult inflația alimentară la nivel global, care și așa se situa la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu.

Citeste si: VIDEO- Isteria uleiului a ajuns și în Bulgaria. Un bărbat de 77 de ani a murit în înghesuiala creată de o promoție la ulei

De asemenea, pentru cereale românii vor trebui să plătească mai mult. Acum, o tonă de grâu de panificație a ajuns să coste 350 de euro, ceea ce până acum era vândut cu 22% mai puțin.

Fermierii din țară vor să ceară procesatorilor din România tarife similare astfel încât să nu dea faliment, iar din acest motiv am putea să plătim mai mult pe cereale, lapte, carne, ouă, dar și produse de panificație.

Citeste si: Vești bune despre majorarea pensiilor! Ministrul Muncii: ”Toate aceste lucruri se vor realiza"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si