Majoritatea românilor sunt mari consumatori de pâine, dar puțini sunt cei care citesc cu atenție eticheta produsului pentru a afla ce ingrediente au fost folosite în procesul de preparare.

Astfel, la o privire mai atentă, am putea spune că nici pâinea nu mai e ce a fost odată. Căci, dacă în casă pâinea se face din apă, făină și drojdie, cea luată de la raft are o lungă etichetă cu ingrediente.

Lista este mare și abia dacă mai zărești ingredientele de bază printre toate cele care devin un pericol pentru sănătatea noastră. Unele au rolul de a prelungi termenul de valabilitate, iar altele sunt ca o bombă pentru organismul uman.

Citește și: VIDEO Ce riști dacă bei bere direct din sticlă! De ce trebuie să o torni în pahar. Avertismentul care face vâlvă în online

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pâine

Pâine

[Sursa foto: Freepik]

Ingredientele care ar trebui folosite în prepararea pâinii

Așa cum spune rețeta bunicii, pâinea se face simplu și rapid. Ai nevoie doar de trei ingrediente: apă, drojdie și făină.

Citește și: Cele trei alimente care nu trebuie să-ți lipsească din casă! Sunt sănătate curată

Ingredientele care nu ar trebui să se regăsească pe eticheta pâinii din comerț

Aici vorbim de o listă lungă și periculoasă. Pe multe etichete să regăsesc următoarele ingrediente:

Siropul de dextroză – un îndulcitor care crește riscul de steatoză hepatică nonalcoolică, cancer de colon și boli cardiovasculare, dacă este consumat în exces.

Carbonatul de calciu este și el toxic și poate crea flatulență, dureri abdominale, constipație, hemoroizi, pietre la rinichi și tulburări de comportament.

Gumă xanthan este un ingredient folosit în producerea mai multor produse, precum sucuri, lapte praf, pastă de dinți, șampon, creme de față, sosuri și pe termen lung poate duce la tulburări digestive și

gaze intenstinale.

Grăsimile parțial hidrogenate acestea cresc colesterolul și predispun la boli de inimă.

Iar pe lista de ingrediente interzise mai intră și esteri ai acidului diacetil tartric cu mono și digliceridele acizilor grași, stearoil 2 lactilat de sodiu și hidroxipropilmetilceluloză.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si