Pâinea, un aliment toxic din cauza ingredientelor folosite. Ce NU ar trebui să se regăsească pe etichetă
Pâinea este cel mai consumat aliment, dar și unul dintre cele mai toxice. Iată ce ingrediente NU ar trebui să conțină.
Majoritatea românilor sunt mari consumatori de pâine, dar puțini sunt cei care citesc cu atenție eticheta produsului pentru a afla ce ingrediente au fost folosite în procesul de preparare.
Astfel, la o privire mai atentă, am putea spune că nici pâinea nu mai e ce a fost odată. Căci, dacă în casă pâinea se face din apă, făină și drojdie, cea luată de la raft are o lungă etichetă cu ingrediente.
Lista este mare și abia dacă mai zărești ingredientele de bază printre toate cele care devin un pericol pentru sănătatea noastră. Unele au rolul de a prelungi termenul de valabilitate, iar altele sunt ca o bombă pentru organismul uman.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Așa cum spune rețeta bunicii, pâinea se face simplu și rapid. Ai nevoie doar de trei ingrediente: apă, drojdie și făină.
Citește și: Cele trei alimente care nu trebuie să-ți lipsească din casă! Sunt sănătate curată
Aici vorbim de o listă lungă și periculoasă. Pe multe etichete să regăsesc următoarele ingrediente:
Siropul de dextroză – un îndulcitor care crește riscul de steatoză hepatică nonalcoolică, cancer de colon și boli cardiovasculare, dacă este consumat în exces.
Carbonatul de calciu este și el toxic și poate crea flatulență, dureri abdominale, constipație, hemoroizi, pietre la rinichi și tulburări de comportament.
Gumă xanthan este un ingredient folosit în producerea mai multor produse, precum sucuri, lapte praf, pastă de dinți, șampon, creme de față, sosuri și pe termen lung poate duce la tulburări digestive și gaze intenstinale.
Grăsimile parțial hidrogenate acestea cresc colesterolul și predispun la boli de inimă.
Iar pe lista de ingrediente interzise mai intră și esteri ai acidului diacetil tartric cu mono și digliceridele acizilor grași, stearoil 2 lactilat de sodiu și hidroxipropilmetilceluloză.