Conform unui studiu realizat de doctorul Amanda Rose, este nevoeie de anumite trucuri pentru ca acest tip de legume sa fie preparate corect si astfel organismul sa absoarma mai multi nutrienti.

Ea spune ca aceste leguminoase trebuie sa se inmoaie peste noapte in apa calda, la peste 60 de grade Celsius, acest lucrur ajutand la reducerea continutului de acid fitic, cel care impiedica absorbtia de nutrienti.

Metoda pe care o recomanda dr Rose pentru fierberea boabelor de fasole este urmatoarea:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

- trebuie combinata apa clocotita cu apa filtrata si ea trebuie pusa peste fasole pana sunt acoperite complet boabele. Acest lucru trebuie facut cu o zi inainte de a gati fasolea propriu zis. Vasul trebuie tinut intr-un loc cald.

- Apa fierbinte se pastreaza intr-un termos si, pe masura ce boabele absorb apa, completati pana cand acestea sunt acoperite.

- Temperatura de 60 de grade a apei trebuie mentinuta pentru o perioada de minim 18 ore.

In acest fel, gospodinele vor observa ca boabele uscate se vor gati mai repede si vor fi digerate mult mai bine de catre organism.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si