Până când se spune „Hristos a Înviat/ Adevărat a Înviat!”. Înălțarea Domnului este sărbătorită după 40 de zile de la Învierea Sa. Această sărbătoare este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.   

Care este semnificația sărbătorii?

Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine, reprezentând momentul în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri la 40 de zile după Înviere, în fața ucenicilor săi.

Această sărbătoare are o semnificație profundă pentru creștini și reprezintă împlinirea profețiilor Vechiului Testament despre venirea lui Mesia, întrucât Isus a fost ridicat la ceruri ca să se așeze la dreapta Tatălui.

Semnificația Înălțării Domnului este una deosebit de importantă pentru credincioși, deoarece ea simbolizează finalitatea lucrării lui Hristos pe pământ, acesta fiind ridicat la ceruri ca să ne pregătească locul și să ne ofere o cale spre mântuire.

Citește și: Calendar ortodox 22 mai 2023. Ce sărbătoare este luni?

Sărbătoarea  Înălțării Domnului  nu are o dată fixă, ci este în funcție de ziua în care pică Paștele. Un lucru cert este acela că pică în aceeași zi a săptămânii, joi.

Până când se spune „Hristos a Înviat/ Adevărat a Înviat!”. Tradiții și obiceiuri

Până când se spune „Hristos a Înviat/ Adevărat a Înviat!”. Puțini credincioși știu care este, de fapt, data exactă!

Până când se spune „Hristos a Înviat/ Adevărat a Înviat!”. Puțini credincioși știu care este, de fapt, data exactă!

[Sursa foto: colaj]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De Înălțarea Domnului, creștinii ortodocși se salută cu "Hristos S-a înălțat!"- "Adevărat S-a înălțat!".

Este un salut care exprimă credința că Mântuitorul a înălțat firea omenească la cel mai înalt grad de desăvârșire cu putință. Ne salutăm astfel până la odovania praznicului Înălțării Domnului.

În multe zone din ţară se poartă frunze de nuc la brâu, așa cum purta şi Hristos când s-a Înălțat.

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce semnificație au frunzele de nuc puse la brâu în această zi?

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

De  Înălţarea Domnului  se taie păr din vârful cozilor vacilor și bivolilor. Acestea se îngroapă într-un furnicar în timp ce se rostesc următoarele: „Să ne dea Dumnezeu atâția miei și viței câte furnici în furnicar”.

Tot ce se cultivă în pământ după Înălțarea Domnului nu va da roade.

În această zi se împart drept pomană pentru sufletele celor decedaţi lapte dulce fiert cu păsat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si