Close sidebar
Close sidebar

Pandemia nu a luat sfârșit. Experții, prognoză despre valul al doilea

Statele europene încep să ridice restricțiile de circulație dar există temerea unui nou val de infecții pe timpul verii.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Experții avertizează că ratele mai mici de infecție, combinate cu temperaturi mai ridicate, ar putea face ca oamenii să nu mai respecte distanțarea socială și regulile de igienă.

Pe baza studiilor efectuate pe pandemii anterioare, experții spun că este probabil să apară și un al doilea val al coronavirusului.

Pe baza acestor informații Bruxelles-ul a reamintit guvernelor europene pericolelor care se expun când ridică restricții.

Stefan de Keersmaecker, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, spune că „statele membre ar trebui să se pregătească pentru alte eventuale două valuri de infecții, profitând de orice ocazie pentru a îmbunătății sistemele de supraveghere existente”.

Citeste si: Va prelungi Klaus Iohannis starea de urgență? „O să mă înjure tot poporul român”

Bruxelles-ul spune că va rămâne angajat să lucreze cu Centrul European pentru prevenirea și Controlul Bolilor pentru a se asigura că există o comunicare a riscurilor.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

De Keersmaecker spune că „acest lucru este esențial pentru a asigura că cetățenii înțeleg că pot apărea noi valuri, chiar dacă valul inițial a fost gestionat cu succes”.

Statele membre UE sunt îndemnate să ridice restricțiile treptat și cu atenție, ținând cont de datele epidemiologice disponibile, scrie Euronews.

Unii membri ai Parlamentului European spun că, pe viitor, UE ar trebui să i se ofere mai multă competență în domeniul sănătății.

Când va lovi cel de-al doilea val de coronavirus

Jytte Guteland, europarlamentar socialist suedez a declarat: „Cred că criza corona a arătat cooperarea între statele membre în privința politicii de sănătate. Cred că avem nevoie de o discuție privind competența la nivelul UE pentru a face fața pandemiilor în viitor”.

În Germania, autoritățile au stabilit o limită de 50 de noi infecții pe săptămână la 100.000 de locuitori. Dacă numărul infecțiilor crește, se vor reimpune măsuri mai stricte.

Potrivit Dr. Klaus Cichtek, președintele unui institut de cercetare german, fiecare țară ar trebui să aibă gata suficiente unități de terapie intensivă, precum și locuri în spitale pentru persoanele care suferă de COVID-19.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Trebuie să câștigăm timp pentru a găsit tratamente. Noi facem multe lucrări științifice pe partea bio-medicamentului pentru a reduce timpul pentru dezvoltarea vaccinului care este, desigur, măsura de sănătate publică ce ne-ar ajuta cel mai mult pe termen lung”, a declarat Cichutek.

Majoritatea experților avertizează că nu se pune problema dacă va apărea al doilea val, ci când.

Citeste si: OMS: "Vedem un pic de speranţă pe măsură ce multe ţări ies din izolare"

Mai multe state ale UE, printre care Belgia și Franța au început să relaxeze măsurile de restricție, după mai mult de două luni, dar pandemia COVID-19 încă nu s-a terminat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI