Este panică în județul Neamț. Un urs a fost observat în două comune, iar autoritățile caută animalul sălbatic cu dronele.

Prezența ursului a fost semnalată prin patru mesaje de RO-Alert, iar locuitorii sunt înspăimântați.

Urs căutat cu dronele, la Neamț

Prezența unui urs a înspăimântat locuitorii din mai multe comune din județul Neamț. Animalul sălbatic și-a făcut apariția în zone locuite, iar oamenii sunt terifiați.

Citește și: Primele declarații ale martorilor după ce un bărbat a fost înjunghiat într-o stație de tramvai, din București: "Avea cuţitul în spate". Cum s-a petrecut tragedia

Urs căutat cu drone la Neamț

[Sursa foto: Insituția Prefectului Județului Neamț]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Pentru a preveni situațiile tragice, locuitorii au fost înștiințați de prezența ursului de patru ori, într-o singură zi. Primul mesaj RO-Alert a fost emis în jurul orei 17:00, iar ultimul a fost transmis în această dimineață, în jurul orei 01:00.

Autoritățile din Neamț au recurs la măsuri urgente pentru a găsi animalul sălbatic, considerat un adevărat pericol pentru populație. Mai multe echipaje caută ursul cu drone cu termoviziune, dar și cu autospecialele din dotare.

Insituția Prefectului Județului Neamț a declarat că mai multe echipaje sunt mobilizate în căutarea ursului. 

Citește și: Ele sunt cele trei românce care au jefuit mai multe magazine din Marea Britanie. Au fost prinse în flagrant, iar când și-au aflat sentința au început să plângă: "Regret profund"

Urs căutat cu drone la Neamț

[Sursa foto: Insituția Prefectului Județului Neamț]

"Deoarece este vorba de o zonă locuită, cu case, departe de pădure, situația fiind periculoasă pentru locuitori, prefectul Bourceanu a făcut apel la inspectoratele județene de jandarmi, poliție și pentru situații de urgență, pentru extinderea efectivelor de căutare, forțele de ordine

răspunzând cu promptitudine apelului. În teren se afla deja SVSU local, alături de jandarmi. Au mai fost dislocate trei mașini de poliție, SVSU Costișa cu o mașină de pompieri, o dronă cu termoviziune de la ApaServ, un echipaj de paramedici. AJVPS Bacău a trimis patru vânători echipați și cu instrumente de verificare termică, pentru a identifica locul în care se află ursul", a declarat Insituția Prefectului Județului Neamț. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si