Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - UPDATE- Atac armat la metroul din New York. 13 răniți, atacatorul a fugit

Atac armat grav într-o stație de metrou din cartierul newyorkez Brooklyn. O fotografie de la fața locului a arătat oameni care îngrijeau pasagerii însângerați, întinși pe jos, potrivit AFP.

Diana Bostan,

Atac armat la New York

[Sursa foto: twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din New York, au anunțat autoritățile. Potrivit unor informații preliminare ale poliției, cel puțin 13 persoane sunt rănite.

Citeste si: Masacru într-o moschee. Cel puţin 32 de morţi şi zeci de răniţi în urma mai multor explozii în Afganistan

UPDATE- 21:10  Tirurile de marţi dimineaţa de la metroul din New York, soldate cu 16 răniţi, nu fac pentru moment obiectul unei „anchete pentru act terorist”, a declarat şefa poliţiei din metropolă, Keechant Sewell, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres. 

Ea a menţionat că suspectul, care este încă în libertate, este un bărbat afro-american corpolent şi care în timpul faptelor purta o vestă de culoare verde de genul celor utilizate pe şantiere şi un hanorac cu glugă.

UPDATE- 19:43  Informațiile de până acum de la atacul armat din New York arată că 16 persoane au fost rănite, dintre care 10 au fost împușcate, a anunțat conducerea departamentului de pompieri din New York.

„Zece dintre pacienți au fost împușcați, iar cinci dintre ei sunt în stare stabilă, dar critică”, a spus Laura Kavanagh, șefa FDNY.

UPDATE- 19:28  Guvernatoarea Statului New York, Kathy Hochul, spune că atacatorul este încă în libertate și i-a îndemnat pe new-yorkezi să rămână vigilenți:

„Liniștea și normalitatea au fost perturbate, întrerupte brutal, de un individ cu atât sânge rece și atât de lipsit de inimă încât nu i-a păsat de cei pe care i-a atacat în timp ce își duceau viața de zi cu zi. Acest individ este încă în libertate și este periculos.”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

UPDATE- 18:25  Un martor care se afla în vagonul în care a avut loc atacul armat din Brooklyn a descris haosul de la fața locului, spunând că a văzut mult sânge pe podea și că împușcăturile au sunat ca „focuri de artificii”.

Acesta a declarat pentru CNN că un fum gros a cuprins garnitura de metrou în momentul în care a ajuns în stație.

Apoi a auzit „ceea ce am crezut că sunt focuri de artificii, dar acum auzind că au fost împușcături, îmi dau seama că am luat o decizie bună când m-am ascuns în spatele unui scaun... Sincer, nu am cuvinte pentru ceea ce am trăit”.

„Eram în partea din față a celui de-al treilea vagon și totul s-a întâmplat în partea din spate a vagonului... De îndată ce fumul a izbucnit, a început să cuprindă totul. Oamenii au început să se miște spre partea din față”, a spus acesta.

„Era sânge pe podea. Era mult sânge care curgea pe podea. Și la momentul respectiv, nu am crezut că este o împușcătură. Tot ce am văzut au fost oameni călcându-se în picioare, călcând unul peste altul, încercând să scape și multă panică”, a spus el.

În vagon s-ar fi aflat aproximativ 40- 50 de persoane. 

UPDATE- 17:50  Președintele Joe Biden a fost informat despre cele mai recente date cu privire la atacul armat de la metroul din New York City, a scris pe Twitter secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Personalul superior al Casei Albe este în legătură cu primarul orașului New York Eric Adams și cu comisarul de poliție Keechant Sewell, a adăugat Psaki.

Departamentul de Pompieri a spus că 13 persoane au fost transportate la spitalele din zonă.

Atac armat la metroul din New York

Poliția caută un suspect, posibil bărbat, îmbrăcat în haine care seamănă cu cele purtate de lucrătorii de la metrou, care a fost identificat pe filmări în momentul în care a aruncat un dispozitiv exploziv și a deschis focul.

Citeste si: VIDEO- Un șofer a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei din Capitală. Autoturismul a luat foc, șoferul a murit ars

Unii dintre răniți au sărit într-un alt tren pentru a fugi la următoarea stație.

Pompierii au intervenit imediat

Pompierii care au intervenit după ce au fost anunțate degajări de fum la o stație din Brooklyn au găsit mai multe persoane împușcate, potrivit  Sky News.

Citeste si: Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis la comemorarea a 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001?

Mai multe surse ale forțelor de ordine au spus că trăgătorul ar fi putut arunca un dispozitiv înainte de a deschide focul în stația 36th Street și Fourth Avenue din Sunset Park, în jurul orei 8:30, marți. Amploarea numărului celor răniți nu este clară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI