Acest panou deține minim o celulă solară, cu ajutorul căreia, panoul absoarbe o parte din așa numiții fotofoni, adică particulele de lumina care cad pe panou. Celulele solare sunt conectate la un cablu, iar în momentul când fotonul este absorbit, el eliberează un electron. Celula produce energia de care casa ta are nevoie.

Panourile solare sunt cea mai indicată metodă prin care locuința ta poate fi încălzită cu ajutorul energiei solare.

Pe timp de iarnă însă, se recomandă folosirea panourilor solare presurizate. Panourile nepresurizate se folosesc în anotimpurile calde și pentru apa caldă menajeră.

Citeste si: De ce merită să ai în casă un termostat smart

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pentru ca energia solară să devină o sursă termică sunt importante următoarele indicații: izolarea suplimentară a clădirii, orientarea spre sud a elementelor de captare a energiei solare, amplasarea clădirilor să se execute prin raportare la poziția soarelui.

Panourile solare fotovoltaice absorb radiațiile solare pentru ca mai apoi să direcționeze căldura acumulată spre spațiile interioare sau spre un sistem de stocare, de unde va fi distribuită ulterior.

Panourile solare conduc la reducerea substanțială a facturilor lunare la căldură. Alegerea unui kit de panou solar fotovoltaic trebuie să țină cont de următoarele elemente: amplasamentul și suprafața clădirii, orientarea acoperișului, numărul de persoane din locuință, gradul de izolare termică a imobilului, sistemul de încălzire existent (radiatoare în perete sau încălzire în pardoseală).

Datorita acestor tehnologii de încălzire, mediul poate deveni mai curat. Panourile solare fotovoltaice sunt o sursă ecologică de încălzire și care reduc totodată dioxidul de carbon.

Rezultatul? Fără poluare. În funcție de avantajele pe care le aduc consumatorilor, panourile solare sunt de trei tipuri: termice, fotovoltaice si hibride. Dacă panoul solar termic este destinat încălzirii apei menajere și a locuinței, panoul solar fotovoltaic transformă energia solară în energie electrică. Panourile solare fotovoltaice se împart și ele în categorii, raportat la celulele solare componente. Pentru randamentul acestui tip de panou, celulele solare trebuie să fie legate în paralel. Câtă energie produc panourile solare? Un kit de 2kW produce circa 173 kWh într-o lună de primăvară, 480 kWh pe timp de vară, 230 kWh toamna, dar iarna ajunge la 38 kWh.

Citeste si: Unde iti poti incarca masina electrica. Ce statii de incarcare gasesti in Romania

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Sistemele de panouri solare reprezintă una dintre cele mai moderne surse de încălzire prin folosirea energiei solare, ieftină și inepuizabilă, pe care o livrează unui agent termic.

Aceasta este metoda optimă de înlocuire a surselor de energie convenționale. Tot astfel se obține o economie de energie de aproximativ 82%, precum și o scădere a emisiilor de gaze cu până la 2000 kg/an. Doar prin această tehnologie, obții încălzire fără costuri masive la factură și în plus, susții un mediu nepoluat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si