Paolo Rossi a fost răpus de o boală incurabilă de care suferea de ani buni. Anunţul a fost făcut de presa italiană, în noaptea de miercuri spre joi.

Paulo Rossi a cucerit Cupa Mondială din Spania-1982 cu echipa naţională, dar şi Gheata de Aur (distincţie acordată celui mai bun marcator). Marele fotbalist a câștigat atunci și Balonul de Aur (trofeul primit de cel mai bun jucător al turneului).

Doar alţi doi jucători au realizat o asemenea triplă la Mondiale, de-a lungul istoriei: brazilianul Garrincha în 1962 şi argentinianul Mario Kempes în 1978.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu arbitrul Colțescu după ieșirea avută în meciul din Liga Campionilor. Cariera acestuia se destramă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În memorabila Cupă Mondială din Spania, Paolo Rossi a marcat trei goluri Braziliei în a doua fază a grupelor, două reuşite au fost în semifinala contra Poloniei şi un gol în finala câştigată de Italia, 3-1 cu Germania de Vest.

paolo rossi
Paolo Rossi, trei goluri în meciul cu Brazilia

Ce a făcut Paolo Rossi după retragerea din fotbal

Paolo Rossi (48 de selecţii, 20 de goluri) ocupă locul 1 în clasamentul marcatorilor Italiei la Campionatele Mondiale, cu 9 reuşite, alături de Roberto Baggio şi Christian Vieri. La nivel de cluburi, Rossi a luat şase trofee cu Juventus, inclusiv Cupa Campionilor Europeni, în sezonul 1984-1985.

După retragere, Rossi a lucrat ca analist TV pentru posturile Sky, Mediaset Premium şi Rai Sport.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si