Close sidebar
Close sidebar

Paolo Rossi, legenda fotbalului italian, a murit la 64 de ani

După moartea surprinzătoare a lui Diego Armando Maradona, un alt mare fotbalist a trecut în neffință

Razvan Ilie,

Paulo Rossi a cucerit Cupa Mondială din 1982 cu echipa naţională, dar şi Gheata de Aur (distincţie acordată celui mai bun marcator)

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Paolo Rossi a fost răpus de o boală incurabilă de care suferea de ani buni. Anunţul a fost făcut de presa italiană, în noaptea de miercuri spre joi.

Paulo Rossi a cucerit Cupa Mondială din Spania-1982 cu echipa naţională, dar şi Gheata de Aur (distincţie acordată celui mai bun marcator). Marele fotbalist a câștigat atunci și Balonul de Aur (trofeul primit de cel mai bun jucător al turneului).

Doar alţi doi jucători au realizat o asemenea triplă la Mondiale, de-a lungul istoriei: brazilianul Garrincha în 1962 şi argentinianul Mario Kempes în 1978.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu arbitrul Colțescu după ieșirea avută în meciul din Liga Campionilor. Cariera acestuia se destramă

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În memorabila Cupă Mondială din Spania, Paolo Rossi a marcat trei goluri Braziliei în a doua fază a grupelor, două reuşite au fost în semifinala contra Poloniei şi un gol în finala câştigată de Italia, 3-1 cu Germania de Vest.

Paolo Rossi, trei goluri în meciul cu Brazilia

Ce a făcut Paolo Rossi după retragerea din fotbal

Paolo Rossi (48 de selecţii, 20 de goluri) ocupă locul 1 în clasamentul marcatorilor Italiei la Campionatele Mondiale, cu 9 reuşite, alături de Roberto Baggio şi Christian Vieri. La nivel de cluburi, Rossi a luat şase trofee cu Juventus, inclusiv Cupa Campionilor Europeni, în sezonul 1984-1985.

După retragere, Rossi a lucrat ca analist TV pentru posturile Sky, Mediaset Premium şi Rai Sport.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI