"Agresiuena violentă contra Ucrainei nu se opreşte din păcate", a declarat suveranul pontif în faţa a mii de persoane din Piaţa Sfântul Petru adunaţi pentru discursul său şi binecuvântarea de duminică.

Papa Francisc a denunţat "masacre şi atrocităţi" în Ucraina

"Este un masacru fără sens unde în fiecare zi se repetă masacre şi atrocităţi",

a declarat Papa Francisc. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este în prezent în căutarea de sprijin pentru țara sa, invadată de Rusia, se va adresa duminică prin videoconferinţă Parlamentului din Israel, informează AFP.

Citeste si: Zelenski, în a 25-a zi de război: „Ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani”

În ultima săptămână, preşedintele Zelenski a avut mai multe intervenţii prin videoconferinţă adresându-se parlamentarilor străini cu scopul de a obţine sprijin pentru Ucraina.

Preşedintele Volodimir Zelenski se va adresa duminică israelienilor, în contextul invaziei rușilor în Ucraina

În Israel, discursul lui Zelenski, în Knesset, prevăzut pentru ora 18.00 (16.00 GMT), este aşteptat de clasa politică şi de populaţia din ţara cu mai mult de un milion de cetăţeni originari din fosta Uniune Sovietică.  

Totodată, primarul din Tel-Aviv, Ron Huldad, a anunţat difuzarea discursului lui Zelenski pe un ecran gigant în Piaţa Habima, în centrul metropolei israeliene. 

Papa Francisc a calificat conflictul dintre Rusia și Ucraina drept un "masacru fără sens"

Papa Francisc a calificat conflictul dintre Rusia și Ucraina drept un "masacru fără sens"

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Statul evreu a adoptat o poziţie prudentă după invazia rusă în Ucraina pe 24 februarie, afirmând legături privilegiate cu cele două ţări, mai ales că Statele Unite, aliatul istoric al Israelului, sprijină Ucraina, iar Rusia are soldaţi în Siria, ţară vecină cu statul evreu.

Citeste si: Trupele ruse au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de oameni

În contextul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, prim-ministrul israelian Naftali Bennett încearcă o mediere între Ucraina şi Rusia. Bennett a mers la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, la puţin timp de la debutul invaziei în Ucraina, şi a avut multiple convorbiri telefonice cu Zelenski. 

Statul evreu trebuie să desfăşoare în această săptămână o clinică medicală în vestul Ucrainei, la graniţa cu Polonia, şi a primit în jur de 10.000 de ucraineni de la începutul crizei.

Citeste si: Lukașenko despre starea lui Putin: Este ”într-o formă mai bună ca niciodată. Ne va îngropa pe toți”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mai mult, ministrul israelian de Interne, Ayelet Shaked, adoptase iniţial o linie strictă în faţa afluxului de refugiaţi ucraineni, înainte de a fi supusă presiunii opiniei publice şi criticilor chiar din Guvern. 

Ministrul sugerase impunerea de cote asupra numărului de ucraineni care puteau intra în Israel şi apoi că guvernul nu avea de gând să plătească pentru asigurarea de sănătate a acestor oameni care fugiseră de război pentru a se refugia în Israel.

Citeste si: Mircea Geoană anunță că o eventuală misiune de menţinere a păcii în Ucraina va fi decisă prin consens de liderii ţărilor NATO

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si