Close sidebar
Close sidebar

Papa Francisc cere oprirea războiului. Suveranul Pontif le spune conducătorilor să nu ducă „umanitatea la distrugere”

Papa Francisc se roagă pentru încetarea războiului din Ucraina. Suveranul Pontif spune conducătorilor să nu ducă „umanitatea la distrugere”.

Georgiana Balaban,

Papa Francisc se roagă pentru oprirea războiului.

[Sursa foto: Arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Papa Francisc face un nou apel de pace. Suveranul pontif a vorbit în cursul zilei de duminică în fața a 25.000 de credincioși strânși în Piața Sfântul Petru.

Citește si: Papa Francisc spune că a aflat de la Viktor Orban când oprește Rusia războiul

Suveranul a transmis că vrea ca responsabilii pentru situația din Ucraina să desfăşoare „negocieri adevărate", în urma cărora să ajungă la o concluzie prin care să fie încetat focul.

Ce a transmis Papa Francisc

„Odată cu împlinirea a 100 de zile de la începerea agresiunii armate (ruse) în Ucraina, asupra Umanităţii s-a abătut din nou coșmarul războiului, care reprezintă negarea visului lui Dumnezeu.

Popoare care se înfruntă, care se ucid, oameni care în loc să se apropie sunt alungați din casele lor. Reiau apelul meu către responsabilii națiunilor: Nu duceți umanitatea la distrugere, vă rog.”, ar fi fost mesajul transmis de Papa Francisc, în fața a 25.000 de credincioși.

Citește si: Papa Francisc a cerut din nou un armistițiu de Paște

Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, a insistat că trebuie să aibă loc negocieri adevărate, concrete, pentru oprirea focului şi că trebuie să se ajungă la o soluție sustenabilă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mesajul transmis de Papa Francisc.

[Sursa foto: Arhivă]

„Să se asculte strigătul disperat al oamenilor care suferă, aşa cum vedem în mass-media zi de zi, să se manifeste respect pentru viețile oamenilor, să se oprească macabra distrugere a orașelor şi satelor peste tot"., a mai spus el.

Papa a declarat că săptămâna viitoare se va întâlni cu reprezentanți ai guvernului ucrainean, și va discuta cu aceștia despre posibilitatea de a se deplasa acolo.

Citește si: Papa Francisc se alătură ONU şi cere un armistițiu în Ucraina de Paștele ortodox

Cu puțin timp în urmă, Papa Francisc a mai spus că roagă fiecare politician important să reflecteze asupra acestui lucru, să facă un angajament și, privind la Ucraina martiră, să înțeleagă că fiecare zi de război înrăutățește situația pentru toată lumea.

„Acest război înrăutățește situația pentru toată lumea. Destul! Opriţi-vă! Lăsaţi armele să tacă! Negociați serios pentru pace!”, a mai declarat Suveranul Pontif.

Citește si: Papa Francisc, noi probleme de sănătate. Suveranul pontif a decis să-și anuleze toate activitățile

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI