Close sidebar
Close sidebar

Papa Francisc compară Rusia lui Putin cu Cain: „Continuă să bea sângele morților sfâșiați de arme”

Papa Francisc a lansat miercuri o rugăciune emoţionantă pentru pace, cerând „iertare” pentru morţii şi violenţele din Ucraina, evocându-i pe Cain şi Abel, relatează Vatican News și Agerpres.

Diana Bostan,

Papa Francisc compară Rusia lui Putin cu Cain


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Suveranul Pontif a cerut iertare în numele oamenilor care „continuă să bea sângele morţilor sfâşiaţi de arme” şi ale căror mâini „create pentru a proteja s-au transformat în instrumente ale morţii”.

Papa Francisc compară Rusia lui Putin cu Cain

„Doamne Iisuse, născut sub bombele de la Kiev”, „mort în braţele mamei într-un buncăr din Harkov”, „trimis pe front la 20 de ani, ai milă de noi!”, a spus suveranul pontif, vizibil mişcat, citind rugăciunea unui episcop italian pentru Ucraina la sfârşitul audienţei generale săptămânale de la Vatican.

Citeste si: În ce stare emoțională este Putin după 21 de zile de război în Ucraina. Dezvăluiri de la Kremlin: "Ziua sa de lucru este extrem de neregulată”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Liderul Bisericii Catolice cu 1,3 miliarde de credincioşi l-a „implorat” pe Dumnezeu să „oprească mâna lui Cain”, cerând iertare „dacă vom continua să ne ucidem fratele, dacă vom continua la fel ca Cain să scoatem pietrele de pe câmpul nostru pentru a-l ucide pe Abel”, făcând referire la personajul biblic, fiul cel mare al lui Adam şi Eva, care şi-a ucis fratele mai mic.

Papa Francisc i-a evocat pe Cain și Abel

„Şi când vei opri mâna lui Cain, ai grijă şi de el. El este fratele nostru”, a continuat el.

Citeste si: O copilă de nouă ani a rămas fără braț după atacul rușilor: „Nu știu de ce m-au împușcat rușii. Sper că a fost un accident și că nu au vrut să mă rănească”

„Iartă-ne dacă(...) prin durerea noastră legitimăm brutalitatea actelor noastre”, a spus suveranul pontif în faţa miilor de credincioşi adunaţi în sala de audienţe Paul al VI-lea, dintre care unii ţineau steaguri ucrainene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI