Semnele dinspre Orientul Mijlociu sunt ”deosebit de îngrijorătoare”, şi-a exprimat îngrijorarea Papa în faţa ambasadorilor la Sfntul Scaun, reuniţi la Vatican cu ocazia ceremoniei tradiţionale a urărilor.

”În urma creşterii tensiunilor între Iran şi Statele Unite, ei riscă să pună la grea încercare procesul de reconstrucţie a Irakului şi să creeze totdată bazele unui conflict la scară mai mare, ceea ce noi vrem cu toţii să împiedicăm”, a adăugat el.

Citeste si: Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun

În faţa diplomaţilor din întreaga lume, el şi-a exprimat dorinţa unui ”angajament mai asiduu şi mai eficient din partea comunităţii internaţionale” în favoarea păcii în regiune.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

”Mă refer mai ales la şapa tăcerii care riscă să acopere războiul ce a devastat Siria în acest deceniu”, a declarat pontiful argentinian, care a împlinit vârsta de 83 de ani în decembrie.

El şi-a exprimat ”recunoştinţa faţă de Iordania şi Liban pentru că au primit şi luat în grijă, cu multe sacrificii, mii de refugiaţi sirieni”, dar şi-a exprimat îngrijorarea faţă de riscul tensiunilor şi instabilităţii în aceste ţări.

Citeste si: Papa Francisc a lovit mâna unei femei care a încercat să-l tragă spre ea în timp ce Suveranul Pontif se afla în Piaţa Sf. Petru în Ajunul Anului Nou- VIDEO

Papa a evocat, de asemenea, Yemenul, ”care trăieşte una dintre cele mai grave crize umanitare din istoria recentă, într-o atmosferă de indiferenţă generală” şi războiul din Libia, ”agravat de atacuri ale unor grupări extremiste şi de o creştere a violenţelor în ultimele zile”.

El a lansat, în final, un apel adresat Europei ”să nu piardă simţul solidarităţii care, de secole, a caracterizat-o, chiar şi în cele mai dificile momente din istoria sa”.

”Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris a arătat cât de gragil şi uşor este de distrus chiar şi ceea ce pare solid”, apreciază Francisc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si