Close sidebar
Close sidebar

Papa Francisc îl primeşte în audienţă pe Vladimir Putin la Vatican

Papa Francisc urmează să-l primească la 4 iulie, la Vatican, pe preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat joi Vaticanul într-un scurt comunicat, relatează AFP.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Pot să confirm că Sfântul Părinte îl va primi în audienţă la Vatican pe preşedintele Federaţiei ruse Vladimir Putin la 4 iulie”, a declarat un purtător de cuvţnt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti.

Aceasta urmează să fie a treia întâlnire între cei doi.

Papa l-a primit ultima oară pe preşedintele rus în iunie 2015.

El l-a îndemnat atunci pe liderul de la Kremlin să ”facă un efort important şi sincer în vederea realizării păcii” în Ucraina.

Citeste si: Vladimir Putin afirmă că a avut o discuţie „amănunţită” cu Kim Jong-un

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Însă Francisc nu a mers mai departe atunci, iar Vaticanul a rămas foarte prudent în această criză, spre marea nemulţumire a catolicilor ucraineni, care aşteaptă o condamnare directă a politicii ruse în Ucraina.

O APROPIERE DE ORTOCŞI RUŞI

În februarie 2016, un pas în vederea unei apropieri a Vaticanului de ortodocşii ruşi, care constituie imensa majoritate a populaţiei ruse, a fost făcut printr-o întâlnire istorică între Papa Francisc şi patriarhul ortodox rus Kiril, în Cuba.

Citeste si: Ce salariul are Vladimir Putin

Cei doi lideri religioşi au demnat atunci o declaraţie comună. Roma dădea asigurări că era vorba despre o afirmare a alianţei între ortodicşi şi catolici în faţa islamismului, în Orientul Mijlociu, într-o perioadă marcată de conflicte pe care Papa le-a catalogat drept ”al treilea război mondial pe bucăţi”.

Papa era evident îngrijorat de acaparări politice previzibile.

La mai puţin de o oră după întâlnire, i-a avertizat, într-un gest neobişnuit, pe jurnalişti care-l însoţeau în acest turneu, în care urma să efectueze o vizită în Mexic.

”Vor exista multe interpretări(...). Aceasta nu este o declaraţie politică, nu este o declaraţie sociologică, este o declaraţie pastorală”, sublinia el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI