Close sidebar
Close sidebar

Papa Francisc vine în vizită în România! Care este programul Suveranului Pontif?

Reprezentanţii Bisericii Catolice au ţinut luni o conferinţă de presă la care au prezentat programul vizitei Papei Francisc în România şi au vorbit despre provocările pe care le presupune aceasta.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.
Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Citeste si: Robert s-a filmat în timp ce îi spărgea iubitei pahare în cap, acum are iar probleme cu legea! De ce îl acuză PROCURORII? Băiatul era mai periculos decât pare! Zeci de părinți sunt în stare de ȘOC!

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Mihai Frăţilă, episcop al Eparhiei Greco-Catolice Sf. Vasile cel Mare de Bucureşti, a declarat luni, la o conferinţă de presă: „La 20 de ani dupa vizita papei Ioan Paul II, care a marcat conştiinţa românească, avem iar ocazia, într-un climat diferit, a ceea ce poate reprezenta, mai ales pentru catolici, vizita urmaşului şi o personalitate a lumii contemporane”.

Citeste si: Costi, tânărul cu o tumoră de 20 de kg. Bărbatul are nevoie de ajutorul oamenilor buni

Vizita Papei este marcată, ca în fiecare ţară, printr-un simbol care exprimă aşteptările şi certuridinile vizitei.

„«Să mergem împreună» este, practic, o invitaţie de bun-simţ evanghelic. Ştim că sunt răstălmăciri la îndemână, dar e un apel pe care Isus îl face. Imaginea sugestivă- logo-ul este o creaţie a bisericii locale – a fost aleasă voit pentru ca lumea să se regăsească”, a mai spus episcopul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI