Papa în București! Din momentul în care Papa Francisc a aterizat, principalele structuri de securitate ale Statului Român s-au activat. La aeroportul Otopeni, o echipă de lunetiști a supravegheat sosirea Suveranului Pontif. Aceștia au fost plasați pe acoperișul aripii de la Sosire VIP a aeroportului, alături de echipa de filmare a Televiziunii Române.

Poliția, Jandarmeria, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul Român de Informații participă în comun la acțiunea ”Papa în România 2019”.

Ală-turi de specialiștii români, la București au ajuns și ofițeri din Garda Vaticanului. Unul dintre agenții este chiar aghiotantul personal al Papei Francisc, specializat în securitate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Papa în România 2019. Ce ținută a purtat prima doamnă a României în întâmpinarea Suveranului Pontif

Măsurile de securitate luate astăzi la București includ relocarea mașinilor parcate pe traseul Papei, sigilarea canalelor și oprirea temporară a circulației. Pregătirile pentru acest eveniment au început însă de mai multe luni.

Astfel, o echipă SPP a desfășurat în luna aprilie o misiune comună cu echipa de protecție a Vaticanului, la Roma.

Papa în România 2019! Programul oficial

Papa în România 2019. După aterizare, Suveranul Pontif va merge la Palatul Cotroceni, unde va avea loc o ceremonie oficială la care va lua parte Președintele Klaus Iohannis și Prim Ministrul Viorica Dăncilă. La 15:45, Papa este așteptat la Palatul Patriarhal, unde va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel.

La 17:00, Papa va fi la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va ține rugăciunea ”Tatăl Nostru”. La 18:00, Papa va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Catolică Sf Iosif, după care va avea o întâlnire cu pelerinii în Piața George Enescu.

Andreea Gurban/ Știrile Kanal D


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si