UPDATE: Suveranul Pontif a ajuns sâmbătă la Iaşi, unde a fost aşteptat de peste 70.000 de pelerini în faţa Palatului Culturii.

Papa Francisc a sosit sâmbătă în piaţa din faţa Palatului Culturii din Iaşi, cu papamobilul, străbătând toate zonele în acre se aflau pelerini, 'înainte de a ajunge pe scena de pe care se va adresa mulţimii. Înainte de a ajunge pe scenă a fost întâmpinat de patru copii îmbrăcaţi în port popular.

Înaintea acestui moment, Papa a vizitat Catedrala „Sfânta Maria Regină” şi a binecuvântat 800 de bătrâni şi bolnavi.

Papa în România 2019. Autorităţile ieşene se aşteaptă ca în jur de 70.000 de români să ajungă la Iaşi sâmbătă, 1 iunie. Au fost aplicate măsuri de securitate fără precedent, pe anumite străzi din Iaşi fiind sudate inclusiv gurile de canal.

Centrul Iaşiului, unde Papa Francisc este aşteptat sâmbătă după-amiază, este blocat, iar în cursul nopţii încă se mai montau steaguri şi garduri pentru demarcarea spaţiilor destinate pelerinilor.

Papa în România 2019.  Întreg centrul oraşului este închis traficului sâmbătă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pregătirile pentru vizita Suveranului Pontif au continuat şu sâmbătă noaptea, când încă se mai făceau pregătiri, fiind instalate garduri şi montate steaguri.

Totate gurile de canal din zona centrală au fost sigilate, aşa cum s-a întâmplat şi la Bucureşti.

Citeste si: Papa în România 2019. Momentele inedite ale vizitei

Papa în România 2019. De asemenea, au fost instalate puncte de prim ajutor, iar zeci de voluntari direcţionează pelerinii catre zonele în care au bilete.

În fiecare astfel de zonă sunt instalate filtre.

La Iaşi, Papa va vizita, potrivit programului oficial, la ora 17.45, Catedrala „Sfânta Maria Regină”. De asemenea, la Iaşi, Papa Francisc va avea întâlniri cu tinerii şi cu familiile, la Palatul Culturii.

La Iași, este cod portocaliu de ploiși se așteaptă precipitații însemnate.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Papa în România 2019. Cod meteo de ploi torențiale în Harghita, unde e aşteptat Papa Francisc

Familia Bălan are 28 de membri. Vor urca pe scenă alături de Papa și va avea ocazia să vorbească cu el.

Catedrala "Sfânta Maria Regină" Iaşi  este o biserică romano-catolică construită în perioada 1992-2005. La 24 iunie 1998, a fost celebrate prima sfântă Liturghie. Spaţiul de cult are 76 de bănci şi patru confesionale din stejar, baptisteriul pe partea dreaptă, la mijloc, şi un al doilea tabernacol pe stânga, la mijloc.

Altarul, aşezat într-un desen care formează un peşte, are de o parte şi de alta pupitre de la care se proclamă lecturile sfinte. Potrivit site-ului amdis.ro, de la intrare până la altar este un covor din marmură cu stele. Pe cupola catedralei, cu cele 24 de nervuri, este monograma lui Hristos din centrul căreia coboară un candelabru, o replică a cupolei. Vitraliile sunt aşezate pe trei registre reprezentând teme legate de creaţie, alianţă, sacramente, misterele Rozariului.

Corespondență Ioana Neagu, de la Iași pentru Stirile Kanal D


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si