Close sidebar
Close sidebar

Papa în România 2019. Suveranul Pontif, în cartierul romilor, la Blaj: Cer iertare, în numele Bisericii

Papa Francisc a cerut iertare romilor, în numele Bisericii, pentru momentele când, de-a lungul istoriei, au fost discriminaţi, maltrataţi, discriminaţi.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine. Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine", a încheiat Sanctitatea Sa.

Papa Francisc se află la comunitatea de romi din Blaj, acesta fiind ultimul moment al vizitei sale în România, înaintea ceremoniei de rămas bun de pe Aeroportul din Sibiu.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Papa Francisc, la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertăţii: Aici, la Blaj, vă aduc omagiul meu vouă

Suveranul Pontif a omagiat, în mesajul rostit la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, fiii Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, dau mărturie, cu ardoare apostolică, despre credinţa voastră. El a mulţumit lui Dumnezeu că i-a oferit posibilitatea să se roage alături de pelerini.

”Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea de a mă ruga cu voi şi de a vă încuraja în angajamentul vostru de evanghelizare şi de mărturie a carităţii. Aici, la Blaj, pământ de martiriu, de libertate şi milostivire, vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, daţi mărturie, cu ardoare apostolică, despre credinţa voastră. Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra cetăţenilor României care, în decursul istoriei, s-au încredinţat mereu mijlocirii ei” a spus Suveranul Pontif, la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertăţii.

Papa pe Câmpia Libertăţii: Aceste ţinuturi cunosc bine ceea ce înseamnă suferinţa oamenilor

Papa Francisc a afirmat duminică, pe Câmpia Libertăţii, de la Blaj, că aceste ţinuturi cunosc bine ceea ce înseamnă suferinţa oamenilor atunci când greutatea ideologiei sau regimului este mai puternică decât viaţa şi se pune deasupra a toate." Voi aţi suferit din cauza discursurilor şi acţiunilor bazate pe discreditare, care duceau până la expulzarea şi distrugerea aceluia care nu putea să se apere", a spus Sanctitatea Sa în cadrul cermoniei de beatificare a celor 7 episcopi martiri.

La finalul ceremoniei, Papa a primit o icoană reprezentându-i pe cei 7 episcopi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI