Povești pentru copii, transpuse prin ochii unui adult. Așa arată spectacolele teatrului de păpuși, unde actorii se folosesc de marionete de mărime umană pentru a da viață unor povești nemuritoare, dar și unor scenete noi, bazate pe improvizație.

Citește și: Actorul Selim Bayraktar, eunucul "Sumbul" din Suleyman Magnificul, are o viață de film! Va juca în noul serial “Promisiunea” de la Kanal D

Florin Suciu, actor păpușar: „Avem niște păpuși tip muppet, ceea ce înseamnă ca au o gură...am muncit foarte mult ca să reușim să ne sincronizăm cuvintele noastre în gura păpușii, adică să vorbim pe silabe. Ceea ce deși pare simplu nu e, e destul de complicat.”

Păpușile, actori în spectacole de teatru

La teatrul cu păpuși pentru adulți fiecare spectator poate să aibă un rol important în piesa interpretată.

„Tot ceea ce o să vadă spectatorii pe scenă o să fie de fiecare dată diferit și tot ce o să vadă o să fie de la propunerile lor, de acolo o să pornească scenele. Eu pot să fiu orice, pot să fiu un îndrăgostit, pot să fiu un bătrân, pot să fiu orice.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Leo Chionac, actor păpușar: „Ne chemăm persoane apropiate la repetiții de la care primim sugestii și facem probele pentru spectacol cu sugestiile de la ei, adică ceea ce trebuie să ținem cont sunt niște jaloane pe care trebuie să le urmăm.”

Ideea spectacolului de improvizație le aparține actorilor care și-au dorit să promoveze teatrul de păpuși și în rândul adulților. Proiectul este complex și a implicat un casting pentru cooptarea mai multor actori.

Andreea Ajtai, coordonator proiect: „Este un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național care a început cu o tabără de cercetare și de creație.”

Primele spectacole de acest fel vor avea loc zilele acestea, urmând ca actorii și păpușile să pornească în turneu național pentru a ajunge la cât mai mulți spectatori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si