Peste 300 de persoane venite din mai multe țări ale lumii au defilat în costume populare pe străzile Clujului. Fiecare a îmbrăcat hainele de sărbătoare reprezentative locului din care provin și împreună au format o paradă impresionantă.

Citește și: VIDEO- Moda sezonului: Tendințele anului 2023 în materie de rochie de mireasă

Acest grup din Mexic a venit să atragă toate privirile.

„Este costum de mariachi. Pălăria mea și restul ținutei. Fetele sunt din Veracruz. Vedeți este inspirat din cucerirea Mexicului. Avem 32 state, fiecare are propria cultură.”

Sute de tineri îmbrăcați în costume populare au defilat prin oraș

Tinerii au petrecut aici câteva zile participând la Festivalul Internațional de Folclor Sfântul Ștefan. Aceștia au susținut și demonstrații de dans în centrul Clujului și s-au bucurat să cunoască și dansatori din alte state.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Ne place totul aici.

Este un oraș frumos, o țară frumoasă, oamenii au fost foarte receptivi și ne simțim fericiți.”

Și acest grup venit din Polonia a fost în centrul atenției. Tinerii sunt dornici să ducă mai departe tradițiile din țara lor și vor să promoveze costumele și dansurile populare peste tot în lume.

„Fac parte din acest grup de 3 ani și am găsit acest grup foarte frumos, pozitiv și sunt foarte fericită că am venit aici, eu sunt din Ucraina și am găsit foarte mult sprijin aici și sunt foarte fericită să fiu aici.”

20 de ansambluri populare venite din 8 țări au oferit un adevărat spectacol cultural în Cluj-Napoca. De la paradă nu au lipsit nici grupurile locale, maghiare și românești deopotrivă.

„Port un costum din zona de câmpie al Clujului, ilic, cămașă, tricolor, poale, fustă și pantofii de dans.”

După defilare, ansamblurile folclorice s-au adunat în Piața Unirii și au urcat rând pe rând pe scenă pentru a oferi câte un spectacol de dans și voie bună. Evenimentul face parte din cadrul zilelor culturale maghiare din Cluj-Napoca, un festival care durează toată săptămâna și cuprinde sute de activități și concerte pentru toate vârstele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si