,,O zicala spune ca: Mai bine aprinzi o lumanare, decat sa tot blestemi intunericul!"

De aceste cuvinte ale Reginei Elisabeta a doua se folosesc jurnalistii britanici in incercarea de a gasi o explicatie pentru implicarea sa in cel mai mare scandal financiar al anului!
Peste 13 milioane de dosare, din 19 paradisuri fiscale, au fost studiate, in ultimul an, de 380 de jurnalisti din intreaga lume, iar rezultatele anchetei uriase....

sunt publicate in  ziarul german Süddeutsche Zeitung.

Proiectul a fost numit „Paradise Papers" si, pe masura ce este publicat, declanseaza un tsunami global incredibil!
Ar fi vorba despre inginerii financiare facute astfel incat bogatii lumii, fie ca vorbim despre sefi de stat, de guvern, sportivi sau oameni de afaceri, sa isi puna averile la adapost.

Cea mai mare valva se creeaza in jurul Reginei Elisabeta a doua a Marii Britanii.

Ancheta Paradise Papers arata ca 7,5 milioane de dolari, din proprietatea privata a Reginei, ar fi fost investite intr-un fond din Insulele Cayman, prin compania care ii administreaza bunurile, numita Ducatul de Lancaster.

Dincolo de aceasta presupusa inginerie financiara, destinatia banilor ridica grave probleme de moralitate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Offshore ul ar fi investit mai departe banii intr-o companie acuzata de exploatarea familiilor sarace si a persoanelor vulnerabile. Societatea Brighthouse, caci despre ea este vorba, a fost in centrul unui mare scandal in Marea Britanie pentru ca vindea produse in rate, cu dobanda de 99,9%, persoanelor cu venituri modeste.

Un purtator de cuvant al reginei Elisabeta a II-a a declarat pentru The Guardian ca fondul coroanei are o investitie in Insulele Cayman, dar ca nu cunoaste implicarea in BrightHouse.
Cat despre evitarea platii taxelor pe cele 7,5 milioane de dolari din off shore... premierul britanic, Theresa May, a explicat doar in termeni generali situatia:

,, Agentia de taxe si impozite are deja acces sporit la datele acestor companii financiare, astfel incat se pot asigura ca locuitorii isi platesc taxele si impozitele aferente. Scopul nostru este ca oamenii sa isi plateasca taxele aferente!"

Jurnalistii de la The Guardian si cei de la Süddeutsche Zeitung scriu si despre afacerile off-shore ale membrilor cabinetului Donald Trump, inclusiv afaceri suspecte cu Rusia.

Plati substantiale ar fi fost facute de o firma co-detinuta de ginerele lui Vladimir Putin catre grupul de transport maritim al secretarului de comert al SUA, Wilbur Ross.
in plus apar informatii cum ca doua mari retele de socializare ar fi primit sute de milioane de dolari din investitii care duc la institutiile financiare de stat din Rusia.
Inclusiv mari corporatii multinationale sunt acuzate de evaziune fiscala.

Apar informatii si despre doi miliardari rusi, care s-ar fi folosit de scheme offshore pentru a avea influenta in doua cluburi mari de fotbal din Anglia si... despre alti oameni extrem de influenti in plan global.

Dosarele studiate timp de un an fac referire si la afacerile secrete ale apropiatilor prim-ministrului canadian, Justin Trudeau, in timp ce acesta isi facea campanie si promova in intreaga tara corectitudinea in calcularea si colectarea taxelor.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Documentele #ParadisePapers arata ca Bono a fost timp de mai bine de un deceniu proprietarul ascuns al unui mall din Lituania.
Documentele de la registrul societatilor comerciale il indica pe Bono, Paul David Hewson in buletin, ca fiind proprietarul mallului. Afacerea solistului U2 este acum investigata pentru evaziune fiscala.

Pe lista bogatilor cu averi ascunse in paradisuri fiscale apare si actorul Jackie Chan...

Potrivit jurnalistilor germani, Madonna si marele fotbalist Messi ar fi de asemenea pe liste!

Nu sunt informatii deocamdata despre eventuala existenta a unor romani pe aceste liste incluse in mega-ancheta Paradise Papers.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si