Close sidebar
Close sidebar

Partidul premierului Mark Rutte a castigat alegerile parlamentare din Olanda: Tara a respins "populismul gresit"

Partidul Liberal VVD, al premierului Mark Rutte, a castigat detasat alegerile legislative din Olanda, urmand ca aiba 31 de reprezentanti in Parlament, potrivit exit-pollului realizat de IPSOS. VVD a pierdut 10 mandate, fata de Legislativul trecut, dar rezultatul este oricum peste asteptari.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Formatiunea lui Geert Wilders, PVV, se afla pe a doua pozitie, alaturi de formatiunea crestin-democrata CDA si de partidul de centru D66, cu 19 mandate fiecare.

Partidul Verzilor a obtinut 16 mandate, Partidul Socialist 14, iar Partidul Laburist a obtinut noua mandate.

Mark Rutte a declarat, dupa alegerile legislative castigate detasat de partidul sau, VVD, potrivit exit-pollurilor, ca tara a “respins populismul gresit”, relateaza The Guardian.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Se pare ca, pentru a treia oara la rand, VVD, este cel mai mare partid din Olanda. Mesajul nostru pentru Olanda – ne vom mentine directia si vom mentine aceasta tara sigura si stabila – si-a atins tinta”, a declarat premierul.

“Am vorbit la telefon cu multi colegi europeni. Aceasta (miecuri – n.r.) este o seara in care Olanda, dupa Brexit si Trump, a spus ‘Gata cu populismul gresit’”, a adaugat el.

Rutte a salutat rata mare de participare, 82%, potrivit IPSOS, un record in ultimii 31 de ani. “A fost un festival pentru democratie, cu cozi la sectiile de vot. Nu am mai vazut acest lucru de mult timp”, a afirmat el.

Sursa: news.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI