Close sidebar
Close sidebar

Pască fără aluat\\ Nu ai nevoie de drojdie! Două rețete simple și delicioase

Pască fără aluat. Criza actuală a dus și la dispariția drojdiei din supermarketuri. Dar nu te îngrijora! Îți prezentăm azi două rețete delicioase și simple de pască fără aluat.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Pască fără aluat. Prima variantă:

    Ingrediente 
    – 1 coajă rasă de lămâie, amaretto , esență de vanilie sau zahăr vanilat
    – 1 plic praf de copt
    – 5 linguri de făină
    – 8 linguri de zahăr
    – 5 ouă
    – 100g stafide
    – 100ml rom/ whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele
    – 600g brânză de vaci

    Citeste si: Pască tradițională cu brânză dulce: Rețeta uitată din bătrâni

    Mod de preparare

    Punem stafidele la înmuiat în alcool, cât să le acopere. Dacă nu vă place alcoolul, puneți-le în apă caldă. Cu cât mai caldă, cu atât se vor înmuia mai repede. Se separă gălbenușurile de albușuri și se amestecă gălbenușurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coaja de lămâie, și vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziția. Se adaugă făina cernută și amestecată cu praful de copt și un praf de sare.

    Amestecăm bine că să nu rămână cocoloașe. Dacă brânză de vaci este uscată vom folosi mai puțină făină, iar dacă brânză este foarte moale, vom folosi mai multă făină, scrie timpul.md.

    Citeste si: Cozonac fără frământare rețetă: Este, pur și simplu, savuros!

    Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Se încorporează gălbenușurile în compoziție. Amestecul trebuie să fie foarte moale, dar totuși să curgă greu.

    Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

    Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

    Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

    Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făînă sau griș. Turnăm compoziția și o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micșorăm puțin temperatura (până la 160 grade) și mai lăsăm aproximativ 35-40 minute, până capătă o crustă aurie. Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Pasca fără aluat trebuie să se răcească încet înainte de a fi tăiată.

    Citeste si: Pască fără aluat. Va fi vedeta mesei de Paște! Iată cum se prepară, pas cu pas

    Pască fără aluat. Varianta a doua:

    Ingrediente 
    250 g biscuiți digestivi
    125 g unt, topit
    2 cutii a 250 g brânză fină
    3 ouă
    100 g zahăr tos
    200 ml smântână pentru gătit (32% grăsime)
    O lingură de extract de vanilie
    Coajă rasă de la o lămâie
    100 stafide lăsate la hidratare în apă călduță cu rom

    Mod de preparare

    Încălzim cuptorul la 160 grade. Ungem cu puțin unt o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm (de preferat cu fundul detașabil).

    Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

    Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

    Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

    Citeste si: Cozonac pufos. Secretele marilor bucătari pentru a obține cozonacul perfect

    Mărunțim biscutii bine, după care îi amestecăm cu untul topit. Turnăm această compoziție în tavă și o apăsăm cu ajutorul podului palmei pe baza formei de copt, dar și pe pereții acesteia. Puneți forma în frigider în timp ce pregătiți umplutura.

    Bateți crema de brânză cu zahărul, puneți și smântână și continuăm să batem vanilia și coaja de lămâie. Batem până devine cremos și adăugăm și cele trei ouă unul câte unul, bătând în continuare. Adăugăm și stafidele hidratate pe care le scurgem bine de apă.

    Citeste si: Pasca fara aluat cu crema de ciocolata

    Toată această compoziție o turnam în formă de copt unde am pus blatul de biscuiți și coacem în cuptor timp de 50-60 minute la 160 grade. După ce s-a copt, oprim cuptorul dar lăsăm prăjitură în cuptor cu ușa deschisă vreo ora până se răcește bine, în felul asta nu se va crăpa și va arăta super frumos!

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI