Pască fără aluat. Va fi vedeta mesei de Paște! Iată cum se prepară, pas cu pas
Pască fără aluat. De pe nicio masă de Paște nu lipsește pasca. Iată cum se prepară o delicioasă pască fără aluat!
Pască fără aluat. De ce ai nevoie:
200 g zahăr
6 ouă
1 linguriță esență vanilie
700 g brânză de vaci
200 g unt 65%
4 linguri făină albă
4 linguri griș
400 g smântână
250 g stafide
Pască fără aluat. Mod de preparare:
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Puneți zahărul, cele 6 ouă și esență de vanilie într-un bol. Cu ajutorul unui tel amestecați bine. Peste această compoziție adăugați brânză de vaci și o încorporați foarte bine. Apoi adăugați untul care este la temperatura camerei și încorporați-l și pe el foarte bine.
Adăugați făină pe care o puneți puțin câte puțin și amestecați astfel încât să se omogenizeze bine totul. Urmează grișul, care se pune ca și făina, puțin câte puțin și se amesteca foarte bine. După griș, adăugați smântână și încorporați foarte bine. La urmă puneți și stafidele, omogenizați și compoziția este gata de pus in tavă, scrie bzi.ro.
Ungeti o tavă cu unt și tapetați-o cu făină și turnați compoziția în ea, nivelati-o puțin și băgați-o la cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius, timp de 45 – 50 de minute sau până când pasca este aurie deasupra. Se lasă la foc mic. Se lasă la răcit peste noapte. Înainte de a scoate pasca din formă, dezlipiți ușor marginile cu un cuțit ascuțit și scoateți pasca din tavă.