Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Tot mai mulți patroni ajung să devină și angajați ai propriilor afaceri

Angajatului anului în 2022 este.....patronul. Nu este vorba despre vreo distincție la un concurs anume. O simplă plimbare prin oraș ne va arăta că de servit clienții în cafenele sau de debarasat mesele se ocupă chiar cei care le dețin. Lipsa de personal, dorința de a merge afacerea ca pe roate sunt motivele pentru care ei se transformă în angajații perfecți.

Andreea Albu,

Tot mai mulți patroni ajung să devină și angajați ai propriilor afaceri


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dariana știe secretele bucătăriei pentru că tocmai a terminat un curs de specializare în acest domeniu. E ca la ea acasă în acest loc și asta nu se întâmplă de dragul camerei de filmat. De fapt, aici e jumătate din biroul ei.

Patronii au devenit angajați

Cealaltă jumătate, în restaurantul cu specific american din inima Timișoarei.

Dariana Popescu, patron restaurant: "Eu închid, eu deschid. Cam așa cred că este targetul oricărui antreprenor. Încă ne recupărăm după cei doi ani pandemici, dar sunt fericită că am depășit acest prag, și începem de acum să simțim și noi că producem.

Ne revedem cu extrem de mulți clienți vechi cu care n-am reușit să păstrăm legătura din cauza anumitor restricții."

Citeste si: Un infractor a fost închis pentru două lovituri de date la Alba Iulia

A început ca un antreprenor dornic să aducă visul american în România. Apoi și-a dat seama că nu poate face asta din birou. A urmat cursuri de calificare și acum e bucătar și ospătar, apoi patron.

Antreprenorii sunt afectați de instabilitatea din România

Altă locație, aceiași situație. Raluca are o cafenea cochetă chiar în centrul orașului. Am găsit-o în mână cu o tavă de servit, în timp ce aștepta ca soțul său să pregătească o cafea.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Raluca Bordenci-Cherciu, patron cafenea: "Cred că agenții economici s-au schimbat din anii trecuți și înainte de pandemie și cred că în aceste momente toată lumea lucrează cu mândrie la afacerea lui. Nu cred că poate fi vorba de rușine."

Citeste si: Temperatura apei mării în iunie 2022 pe litoralul românesc

Cafeneaua cochetă este deschisă de 8 ani. Raluca e aici zi de zi: curăță mese, servește clienții și face orice e nevoie pentru a supraviețui.

Raluca Bordenci-Cherciu, patron cafenea:  "Lipsa personalului cu siguranță ne afectează. Nu cred că dacă ar fi personal am munci mai puțin, dar am simți treaba un pic mai în siguranță când lipsim, știind că nu punem presiune pe restul angajaților, care cumva, și ei trebuie să suplinească lipsa personalului."

Citeste si: O cafenea a primit o amendă uriașă, după ce un client s-a plâns la poliție că vinde espresso prea scump

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Pe lângă lipsa de personal, antreprenorii sunt afectați de instabilitatea tipic românească. Un plan de afaceri este greu de stabilit cu mult timp înainte pentru că legile, inclusiv codul fiscal, se schimbă la viteze amețitoare.

Citeste si: Deși este aproape vară, pe Transfăgărășan încă este zăpadă

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI