O apa contaminata va genera mai devreme sau mai tarziu o serie de probleme de sanatate, multe dintre afectiunile digestive avand drept cauza consumul de apa insuficient filtrata.

Nu mai este de mult timp un secret ca apa de la robinet a devenit din ce in ce mai nesigura pentru consum, deseori venind de pe conducta amestecata cu noroi sau rugina. Sunt de ajuns doar cateva experiente de acest gen pentru a-ti pierde increderea in calitatea apei de la robinet, astfel ca tot mai multi consumatori se reorienteaza spre solutii alternative.

Una dintre aceste solutii este achizitionarea unui dozator de apa, simplu si eficient de folosit atat de consumatorii casnici, cat si de angajatii companiilor care si-au dotat birourile cu astfel de dispozitive.

Daca inca sunteti indecisi in privinta utilitatii unui dozator de apa, va prezentam in cele ce urmeaza principalele beneficii ale acestuia.

 

Asigura o mai buna filtrare a apei

Multe dintre dozatoarele de apa sunt dotate si cu sisteme de filtrare, ceea ce inseamna ca apa pe care o furnizeaza are o calitate net superioara celei de la robinet. Chiar si atunci cand nu vine neagra de pe conducta, apa de la robinet contine impuritati si substante chimice folosite la statiile de epurare, care ii pot schimba gustul si ii confera un miros neplacut.

Cu un dozator de apa aceasta problema este exclusa, acesta avand capacitatea de a oferi un grad maxim de puritate apei.

 

Aveti la dispozitie permanent apa rece si apa calda

Dozatoarele sunt dotate si cu sisteme de racire a apei, astfel ca atunci cand va va fi sete, veti avea la dispozitie oricand un pahar cu apa rece. Apa rece potoleste mai bine setea si ofera o senzatie de racorire, aceasta functie a aparatului fiind extrem de benefica pe timpul verii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

De asemenea, pentru a prepara un ceai sau o cafea instant, nu veti mai avea nevoie sa puneti apa la incalzit, pentru ca o veti putea obtine direct de la dozator, prin simpla actionare a robinetului. Daca apa este prea calda, nu trebuie sa asteptati sa se raceasca, intrucat aceasta se poate combina cu apa rece, pentru a ajunge le temperatura dorita.

 

Este mai economic decat apa imbuteliata

Multi dintre cei care au renuntat sa mai bea apa de la robinet cumpara apa imbuteliata pentru consum. Lunar, aloca sume importante pentru a cumpara baxuri intregi de apa,  iar la aceasta se adauga si disconfortul datorat drumurilor periodice la supermarket si transportului pana acasa.

Achizitia unui dozator de apa se va dovedi o investitie mai buna, reducand cheltuielile lunare cu apa si generand astfel o economie importanta la bugetul familiei.

 

Apa pura ofera beneficii pe termen lung pentru sanatate

Apa filtrata de la dozator nu va mai introduce in organism impuritatile si substantele chimice continute din apa provenita din surse mai putin sigure, iar efectele benefice nu vor intarzia sa apara.

Consumand zilnic apa pura, veti simti ca aveti mai multa energie, va veti simti mai putin obosit, iar starile de moleseala datorate aportului insuficient de apa in organism vor fi date uitarii.

 

In plus, un astfel de dispozitiv este foarte usor de curatat si de intretinut, iar aceste operatiuni nu vor mai necesita costuri suplimentare. Important este sa il curatati cu regularitate, de fiecare data cand schimbati vasul cu apa sau cel putin o data la o luna si jumatate.

Se curata cu o solutie preparata din apa calda amestecata cu un inalbitor, iar tava de scurgere trebuie sa fie si ea indepartata si stearsa periodic. Odata finalizata operatiunea, tava se va aseza la loc doar cand va fi perfect uscata, pentru a nu se mentine un mediu umed care poate favoriza dezvoltarea unor bacterii.  

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si