Frații Samuel Butler, în vârstă de șase ani, și Finlay Butler, în vârstă de opt ani, au murit împreună cu vărul lor Thomas Stewart, în vârstă de 11 ani, și Jack Johnson, în vârstă de zece ani, pe 11 decembrie anul trecut, după incidentul de la Babbs Mill Lake din Kingshurst, Solihull, lângă Birmingham.

”Când au fost găsiți, au fost găsiți pe fundul lacului”

Toţi patru au căzut în apă, după ce gheaţa pe care se aflau s-a spart. Finlay a fost primul care a alunecat şi a căzut în apa îngheţată, urmând ca ceilalţi băieţi să sară în ajutor, încercând să-l scoată la suprafaţă. În mod tragic, însă, copiii au rămas captivi sub gheaţa lacului.

Citește și: Un băiat de 18 ani s-a înecat într-un râu din Mureș

Ofiţerii de poliţie au ignorat inclusiv ordinele de siguranţă şi au format un lanţ uman pentru a intra în apă.

Ofiţerii de poliţie au ignorat inclusiv ordinele de siguranţă şi au format un lanţ uman pentru a intra în apă.

[Sursa foto: Profimedia]

Mai multe echipaje de salvare au ajuns la faţa locului la ora 14:00. Ofiţerii de poliţie au ignorat inclusiv ordinele de siguranţă şi au format un lanţ uman pentru a intra în apă, într-o încercare disperată de a scoate băieţii în viaţă, la mal. Au spart gheaţa cu mâinile şi abia după mai bine de 20 de minute Jack, Tom și Sam au fost descoperiți sub apă, relatează Daily Mail.

Finlay a fost recuperat din lac în jurul orei 15.05 după ce a stat în apă timp de 32 de minute. În ciuda eforturilor, cei patru au fost declaraţi morţi.

Trei dintre copii au fost duși la spital, însă au murit la scurt timp

Inspectorul șef detectiv James Edmonds, de la poliția din West Midlands, a declarat:  „Locația este cunoscută sub numele de Babbs Mill Lake.

Este un lac destul de mare. Acest incident tragic implică do uă grupuri de  copii, nu se cunoșteau. S-au întâlnit  acolo.  Jack era afară să se joace. Jack și prietenii săi se aflau în zona parcului de skate când au decis că vor să meargă în zona lacului pentru a  arunca cu pietre.  Jack și grupul lui au ajuns primii în zona lacului. Au  călcat pe  suprafața lacului, Jack a mers puțin mai departe. Un martor și-a amintit că l-a văzut pe Jack pe gheață. La scurt timp, Tom, Fin și Sam au ajuns la locație. Au  călcat şi ei pe lacul îngheţat.  Fin  s-a dus puţin mai departe Interacţionau   între ei, aşa cum fac toţi copiii. Se pare că Finlay a fost primul care a căzut.  Când au fost găsiţi, au fost găsiţi pe fundul lacului.  În comparație cu marginea apei, era u  la o oarecare  adâncime acolo. Când Fin a căzut, Tom a încercat să fugă, dar a căzut şi el. Apoi Jack şi Sam  au încercat să-i salveze pe  cei doi  băieți”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Eroi la 8 și 12 ani. Doi băieți au salvat un copil de la înec

Potrivit martorilor, copiii puteau fi auziţi ţipând şi urlând din apă după ajutor.

Potrivit martorilor, copiii puteau fi auziţi ţipând şi urlând din apă după ajutor.

Potrivit martorilor, copiii puteau fi auziţi ţipând şi urlând din apă după ajutor. Echipajul de la salvare a format un lanţ uman până la locul unde credeau că băieţii au căzut sub gheaţă.

Citește și: Un bărbat a fost găsit decedat în bazinul portuar din Mangalia. Polițiștii au deschis o anchetă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Există o zonă de gheață de unde poți vedea că se rupe”,  a adăugat inspectorul şef James Edmonds.  Nu ar fi trebuit să se joace acolo. Au fost încercări de a-i salva, îngreunate de condiţiile actuale. Ultima persoană de la capătul lanţului avea apa până la bărbie. Temperatura de afară era de 5 grade, apa evident mult mai rece. Şi -au folosit mâinile pentru a  sparge gheaţa. La ora 14:50 au sosit pompierii.  La 14:56 Jack, Tom și Sam au fost găsiți sub apă.  Li s-au administrat primele măsuri de resuscitare pe malul lacului. La 15:05 a fost găsit şi Fin... S-au dus să se joace pe gheață. Din motive necunoscute, gheața s-a  spart. S-a fragmentat și asta a dus la căderea băieților prin gheață și în apa rece. Efectele temperaturii apei ar fi contribuit în mod semnificativ la imposibilitatea băieților  de a rămâne   la suprafaţă.  Este o tragedie îngrozitoare,  transmitem condoleanţe familiilor ”.

Alex Shapland, de la Serviciul de Pompieri din West Midlands, a spus că echipajele au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i salva pe băieți, dar starea în care se aflau era critică: „Apa era extrem de rece. Când intri în apă la acea temperatură, corpul tău intră în șoc, ceea ce face foarte dificil ca orice tratament aplicat să funcționeze. Nu am fi putut face mai mult în timpul de care dispuneam”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si