Orașul Liov este ținta rușilor. Unul dintre cele mai îndepărtate orașe de granița dintre Ucraina și Rusia a fost atacat cu rachete rusești. Liov are infrastructura distrusă, 4 localnici uciși și peste 30 de oameni răniți.

Atac la granița cu Polonia, membră NATO

Ultimul atac al Rusiei asupra Ucrainei a fost cu rachete, împotriva orașului Liov, afalt la 70 de km de granița cu Polonia, membră NATO, potrivit Reuters.

Andrii Sadovi, primarul orașului Liov, a declarat că este cel mai mare atac pe care orașul l-a avut în cele 16 luni de atacuri rusești asupra infrastructurii.

Acest atac, realizat cu rachete Kalibr lansate din Marea Neagră, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, a ucis patru oameni și a rănit 34 de persoane. Forțele Aeriene din Ucraina au reușit să doboare șapte din rachetele lansate asupra Liovului.

Primarul orașului a declarat că pagubele materiale provocate de atac constau în 35 de locuinţe avariate, un complex de birouri, un campus studenţesc, o şcoală şi 50 de maşini. A mai precizat, de asemenea, că municipalitatea va oferi 100 de milioane de hrivne (2,7 milioane de dolari) pentru reparații.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Rusia nu a făcut declarații referitoare la acest atac.

Rusia nu a făcut declarații referitoare la acest atac.

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Rusia nu a făcut declarații referitoare la acest atac.

Citește și: Rusia nu încetează bombardamentele din Ucraina. Mai mulți oameni, printre care și copii, au fost răniți în urma atacurilor din Harkov

Zelenski declară că Ucraina va riposta

După atacul asupra Liovului, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că va riposta împotriva Rusiei.

Într-o postare pe contul de Twitter, Zelenski a transmis condoleanțe familiilor afectate de acest atac.

"Liov. Consecințele atacului de noapte realizat de teroriștii ruși. Din păcate, există și morți. Condoleanțe familiilor. Cu siguranță va exista un răspuns împotriva inamicului. Unul puternic", a declarat Zelenski în postarea de pe Twitter.

În urma atacului, Ministrul de Interne din Ucraina a anunțat moartea a patru persoane, rănirea a 34 de persoane, dintre care un copil. Serviciile de urgență lucrează pentru a salva oamenii din dărăpănături. Până acum, au scos de sub dărăpănături 7 persoane și au evacuat alte 64.

Șeful Biroului lui Zelenski, Andrii Iermak, a cerut mai multe sisteme de apărare și îndeamnă partenerii occidentali ai Kievului să susțină Ucraina să devină membră în NATO.

Citește și: Centrala nucleară de la Zaporojie, posibilă țință a unui atac. Rusia și Ucraina se acuză reciproc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si