Patru pescari din Sri Lanka au murit și alți doi sunt grav bolnavi după ce au consumat un lichid necunoscut dintr-o sticlă găsită în timp ce se aflau pe mare, potrivit presei locale.

Citește și: Steagul roșu a fost ridicat pe litoral. Care sunt stațiunile de la Marea Neagră unde valurile sunt periculoase în weekend

Conform BBC News, marinarii se aflau într-o excursie de pescuit când au recuperat sticlele la aproximativ 320 de mile marine de Tangalle, un oraș de pe coasta de sud a insulei Sri Lanka.

Pescarii au crezut că este alcool în sticle

Poliția din Sri Lanka a transmis reporterilor locali că pescarii au băut din sticle crezând că acestea conţin alcool.

Directorul general al Departamentului pentru Pescuit și Resurse Acvatice din Sri Lanka, Susantha Kahawatte, a declarat că autoritățile navale încearcă să-i aducă înapoi la țărm pe cei decedați.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Oficialul a spus că marina din Sri Lanka oferă asistență medicală supraviețuitorilor de la bordul navei de pescuit- numită Devon- din cauza îngrijorărilor că nu există timp suficient pentru a-i returna la uscat pentru tratament.

Pescarii au crezut că este alcool în sticlele găsite pe mare

Pescarii au crezut că este alcool în sticlele găsite pe mare

[Sursa foto: Pixabay]

Pescarii au distribuit din sticlele găsite și altor echipaje din larg

Kahawatte a declarat postului național de știri Ada Derana că pescarii au distribuit unele dintre sticle și altor echipaje care operează în zonă.

El a adăugat că se fac în prezent încercări de a anunța aceste echipaje să nu consume "alcoolul" din sticlele primite.

Vasul Devon a fost remorcat înapoi la țărm de o altă navă, după ce pornise din Tangalle pe 4 iunie.

Se pare că incidentul a provocat proteste în orașul de coastă- situat la aproximativ 193 km de capitala Colombo- cerând ca marinarii care erau încă în viață să fie lăsați pe uscat.

Autoritățile investighează acum conținutul sticlelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si