Aceștia ar fi cerut suma de 100 de lei per doza de heroină, totul începând în anul 2020.

Patru persoane din Iași au fost arestate pentru trafic de droguri de mare risc şi spălare de bani

Doi dintre vinovați ar fi investit banii obținuți din trafic de droguri în construirea şi achiziţionarea unor imobile precum şi achiziţionarea de automobile. 

Citește și: Droguri găsite pe Aeroportul Otopeni. Acestea erau ascunse în bagajul de cală al unui cetățean din Marea Britanie

Polițiștii au efectuat cinci percheziții în județul Iași, fiind confiscate sumele de 5.220 euro şi 7.706 lei, două autoturisme, 30 de cartuşe de 8 mm, mai multe cântare electronice de mare precizie şi dispozitive de mărunţit.  

Citește și: Doi polițiști au fost prinși în flagrant, în centrul Capitalei, când luau mită

Cei patru suspecți au fost reținuți preventiv pentru 30 de zile.

Percheziții în Cluj la persoane bănuite de trafic de droguri

Procurorii DIICOT au reținut opt persoane, joi, pentru trafic de dorguri. Cei opt suspecți sunt cercetați într-un dosar de trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Agent de Poliţie judiciară din IGPR, trimis în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă şi divulgarea de informaţii

Cei opt inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Cluj.

Citește și: A fost prins traficantul care alimenta cu droguri consumatorii din Bacău și din București

"La data de 12 aprilie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Cluj au dispus, în două cauze penale, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 8 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Faţă de un alt inculpat, cercetat pentru comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", se arată într-un comunicat trimis, joi, de DIICOT.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Drogurile, pe bandă rulantă în școli

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cei opt indivizi au procurat, manipulat, stocat şi distribuit, în mod direct, droguri de risc, mare risc şi substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din judeţul Cluj. 

Aceștia au pus bazele grupării în anul 2022

"În urma celor 10 percheziţii domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite şi ridicate 291 de punguliţe cu droguri de mare risc, 600 de grame de droguri de mare risc, 200 de grame de canabis şi 26 de comprimate de xanax.

De asemenea, au fost identificate şi ridicate sumele de 29.100 de lei şi 450 de euro, 17 telefoane mobile şi alte bunuri de interes pentru soluţionarea cauzelor. În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă a 7 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile", se mai arată în comunicat.

Citește și: Un fost fotbalist a rămas paralizat după ce a consumat o băutură ce conținea substanțe interzise

La acțiune au luat parte poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj şi jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si