Close sidebar
Close sidebar

Paul Bocuse, "cel mai bun bucatar al secolului", a murit!

Lengedarul chef francez Paul Bocuse, care a primit titlul de „cel mai bun bucatar profesionist al secolului”, a murit la varsta de 91 de ani, dupa ce a suferit de Parkinson timp de mai multi ani. Decesul a fost anuntat sambata de Gerard Collomb, ministrul de Interne al Frantei.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit AFP, Bocuse a murit in restaurantul sau celebru aflat in apropiere de Lyon, potrivit unui chef din aceasta zona, care este apropiat familiei acestuia.

Paul Bocuse a devenit celebru in anii 1970 propunand „bucataria noua” („nouvelle cuisine”), o modalitate mai sanatoasa de a gati.

Restaurantul sau, L'Auberge du Pont de Collonges, a primit trei stele Michelin, din 1965.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Gault-Millau, ghidul rival al Michelin, l-a numit in 1989 pe Bocuse „cel mai bun bucatar profesionist al secolului”. Paul Bocuse a primit acelasi titlu, in 2011, de la Culinary Institute of America.

Gerard Collomb, care a fost primar in Lyon timp de 16 ani, a scris pe platforma de socializare Twitter: „Paul Bocuse a murit.

Gastronomia este in doliu”.

„Domnul Paul a fost Franta. Simplitate si generozitate. Excelenta si arta de a trai. Papa gastronomilor ne-a parasit. Fie ca bucatarii nostri, in Lyon, precum si in cele patru puncte cardinale ale lumii, sa cultive pentru mult timp fructele pasiunii sale”, a adaugat Gerard Collomb.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI