Close sidebar
Close sidebar

Pe ce dată este Halloween-ul în 2024 și ce semnificație are această zi?

Află pe ce dată este Halloween-ul în 2024 și ce semnificație are această zi!

Andreea Stoica,

Halloween 2024

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În 2024, Halloween-ul va fi sărbătorit pe joi, 31 octombrie. Aceasta este data tradițională la care se celebrează Halloween-ul în fiecare an, în ajunul Zilei Tuturor Sfinților, o sărbătoare cu rădăcini adânci atât în cultura celtică și cea romano-catolică.

Semnificația zilei de Halloween

Halloween-ul este cunoscut în prezent ca o sărbătoare populară, asociată cu costume, trick-or-treat (colindatul copiilor pentru dulciuri), decoruri tematice înfricoșătoare și petreceri. Însă, semnificația acestei zile are rădăcini mult mai vechi, care se leagă de tradițiile celtice și de credințele religioase.

Originea celtică

Halloween-ul își are originea în festivalul celtic Samhain, sărbătorit pe 31 octombrie.

Acest festival marca sfârșitul verii și începutul sezonului rece. Celții credeau că, în noaptea de Samhain, granița dintre lumea celor vii și a celor morți era mai subțire, permițând sufletelor să treacă în lumea pământească.

Elementele creștine

În secolul al VIII-lea, Biserica romano-catolică a stabilit Ziua Tuturor Sfinților pe 1 noiembrie, sărbătorind astfel martirii și sfinții creștini. Seara dinaintea acestei zile a fost cunoscută sub numele de All Hallows' Eve (Ajunul Zilei Tuturor Sfinților), de unde derivă denumirea de Halloween.

Halloween 2024

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: VIDEO- Halloween-ul vedetelor. Cum s-au costumat starurile de peste Ocean pentru cea mai înfricoșătoare sărbătoare

De-a lungul timpului, Halloween-ul a devenit o sărbătoare laică, populară mai ales în Statele Unite și alte țări occidentale, în care oamenii se costumează în personaje înfricoșătoare sau amuzante.

Temele centrale rămân legate de supranatural, moarte, fantome și spirite, iar simbolurile tradiționale includ dovleci sculptați (Jack-o'-lantern), păianjeni, lilieci și vrăjitoare.

Citeste si: A murit sub privirile nepoților săi. Un bărbat și-a pierdut viața după ce căruța în care se afla a fost spulberată de o mașină pe un drum din Brașov. Unul din nepoți se află în stare gravă- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Un american va fi executat marți deși chiar cei care l-au acuzat de crimă susțin acum că este nevinovat- antena3.ro

Pe ce dată este Halloween-ul în 2024

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: VIDEO- Petrecere de Halloween pentru copii. „Am pregătit ateliere creative pentru cei mici: împâslit lână, sculptat dovleci”

Tradițiile de Halloween

În prezent, Halloween-ul este o ocazie pentru:

Costume și petreceri: Oamenii de toate vârstele se costumează în personaje fantastice sau înfricoșătoare, participând la petreceri tematice.

Decorarea locuințelor: Casele sunt decorate cu dovleci sculptați, pânze de păianjen false și alte elemente înfricoșătoare.

Trick-or-treat: Copiii merg din casă în casă pentru a colinda și a primi dulciuri, una dintre cele mai îndrăgite tradiții.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI